"Do sada sam naučio, sve što se oko Ratka dešava nema slučajnosti" VIDEO

Beograd -- Sin Ratka Mladića, Darko Mladić, izjavio za TV Prvu da je do sada naučio to da ništa u vezi s njegovim ocem nije slučajnost.

Izvor: B92, Prva
Podeli
Getty Images/Serge Ligtenberg
Getty Images/Serge Ligtenberg

Za samo par minuta jedna vest obišla je juče celu planetu. Na nalogu bosanske ministarke Bisere Turković na Tviteru pisalo je da je u Hagu preminuo Ratko Mladić. I svi mediji su se upecali. Brzo se ispostavilo da je profil lažan, kao i vest, a sve je bila prevara italijanskog novinara Tomasa de Benedetija.

I general je čuo da je umro pa se iz pritvorske jedinice javio porodici da ne brinu. Njegov sin Darko Mladić rekao je, u Jutarnjem programu TV Prve, da se samo 15 minuta pre objavljivanja vesti čuo sa ocem. U trenutku kada su ga zvali da provere da li je vest tačna, on nije mogao da je proveri jer mu se ispraznila baterija na telefonu od silnih poziva i poruka.

"U toku svih tih poziva saznao sam konkretno da je otac živ od ministra spoljnih poslova Ivice Dačića, sa RTS-a", kazao je on i dodao: "Neki su me pitali, neki su izjavljivali saučešće. Ja sam svima govorio . živ je, živ je. Sačekajte da vidimo šta se dešava."

Prema njegovim rečima, desetak minuta od kako se sve desilo, kod Ratka Mladića je ušao advokat i on je preko njega uspeo da stupi u kontakst s ocem. "Ja sam to i rekao, a video sam da su svi mediji preneli. Našalio se i rekao 'živ sam, majke mi'. Nije se on zbog toga uzbudio, ali je odmah reagovao da se nebi mi brinuli”, kazao je Darko Mladić.

Upitan da li vidi šta je pozadina te lažne vesti, odnosno da li postoji neka namera zbog koje je ona plasirana, on odgovara: "Ja to moram da gledam iz ugla odbrane. Moguće da je ovde reč o lažnoj vesti, koja ima potpuno drugu svrhu, a da nema veze s odbranom i zdravljem Mladića. Ja u taj deo ne bih ulazio. Ali ono što je vezano za Ratka i da je neko možda pokušao da napravi nekakvu opstrukciju, jer se s jedne strane njegovo zdravlje komplikuje u poslednjih par meseci i opet imamo problem s medicinskom službom da nam ne dostavljaju izveštaje i nalaze iz klinike, već nam dostavljaju neke beznačajne dokumente, dok ključne izostavljaju."

"Mi ne znamo šta se dešava, već samo usmeno saznamo od Ratka šta se dešava i to je jedan aspekt da je neko pokušao da napravi opstrukciju u vezi te njeove zdravstvene situacije i lečenja, dok je drugi mogući aspekt žalbeni postupak, koji je u toku, a sledeće ročište je u martu", dodao je Darko Mladić.

"Ja nisam ekspert, ali sam do sada naučio da sve što se oko Ratka dešava nema slučajnosti", zaključio je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu