Otkriveno ko je doneo koronavirus u Nemačku

Nemački dobavljač auto-delova Vebasto saopštio je da je njihov radnik zaražen koronavirusom, nakon što je sedište kompanije posetio jedan radnik iz Kine.

Izvor: Tanjug, DW
Podeli
Ilustracija: Depositphotos/photovs
Ilustracija: Depositphotos/photovs

Pročitajte još:

-U Nemačkoj potvrđen prvi slučaj koronavirusa

"Kompanija je potvrdila da je osoba zaražena koronavirusom iz Štarnberga i da je zaposlen u sedištu kompanije u Štokdorfu", saopštio je Vebasto, prenosi Rojters.

Vebasto je u ponedeljak naveo da je njihov radnik iz Šangaja nakon posete Nemačkoj testiran na prisustvo virusa i da je bio pozitivan.

Kompanija, koja ima 11 predstavništava u Kini, uključujući i ono u Vuhanu, koji je žarište novog virusa, zabranila je putovanja u tu zemlju.

Rojters je ranije danas javio da je u Nemačkoj potvrđen prvi slučaj koronavirusa, epidemije koja je krajem 2019. izbila u Kini.

Bavarska zdravstvena kancelarija potvrdila je da je tim virusom zaražen jedan stanovnik Štarnberga, mesta tridesetak kilometara udaljenog od Minhena.

Navedeno je i da je on za sada u dobrom stanju i pod nadzorom lekara.

Prvobitno nisu bili objavljeni detalji o bolesniku, njegove godine, kao ni nacionalnost.

Slučaj koronavirusa u Nemačkoj prvi je primer van Kine da se virus širi između ljudi koji nisu u bliskoj vezi, piše DW.

Oko 50 slučajeva zabeleženo je van Kine, a skoro svi pacijenti nedavno su se vratili iz Kine. U svim međunarodnim slučajevima virus je prenesen između članova porodice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 573 idi na stranu