Hrvatska: Premijer smenio ministra koji se "boji jedino Boga"

Premijer Hrvatske Andrej Pleković razrešio je dužnosti ministra zdravlja Milana Kujundžića, potvrđeno je zagrebačkom portalu "Indeks" u hrvatskoj vladi.

Izvor: B92, Tanjug, index.hr
Podeli
Foto: EPA-EFE/CHRISTIAN BRUNA
Foto: EPA-EFE/CHRISTIAN BRUNA

Milan Kujundžić je u ponedeljak na konferenciji za medije u Ministarstvu zdravlja, na koju je doveo i svog advokata, rekao da mu moral ne dopušta da podnese ostavku na mesto ministra zdravlja te je prebacio lopticu premijeru Andreju Plenkoviću da donese odluku o njegovoj smeni.

Rekao je da je kriv zbog pogrešnog ispunjavanja imovinske kartice, ali da se radi o "normotehničkim greškama" te da u sadržajnom smislu nije ništa pogrešio.

Afere je nazvao "orkestriranim napadom interesnih grupa". Rekao je i da se "boji jedino Boga".

Na sastanku su Plenković i on, rekao je Kujundžić, razmotrili sve varijante, a premijer je odlučio da mu ostavi prostor da iznese odbranu te će potom videti šta će učiniti s obzirom na politički rejting stranke.

"Ja zapravo ovim činom branim premijera, vladu i HDZ", utvrdio je.

Premijer Hrvatske Andrej Plenković najavio je da će već sutra predložiti novog, jer, kako je rekao, taj resor je bitan, a dosadašnji ministar je umesto na koronavirus bio fokusiran na lične teme.

"Odbrana od koronavirusa je jako bitna tema. Sutra ću predložiti novog ministra. Nije mi (Kujundžić) predočio nikakve papire. Ovo su teme koje on mora da objasni i da vlada ne bude opterećena", kazao je Plenković.

Premijer je primetio i da je Kujundžić imao priliku javnosti da objasni situaciju u kojoj se našao.

Hrvatski mediji javili su da je državni sekretar u tom resoru Plazonić mogući naslednik Kujundžića.

Plenković je izrazio saučešće poginulim članovima posade helikoptera koji se juče srušio u more i dodao da očekuje Komisija narednih dana pronaći uzrok ove tragedije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 167 idi na stranu