Grenel u Beogradu: Ako se ne dogovorite, povlačimo se VIDEO/FOTO

Specijalni izaslanik američkog predsednika Donalda Trampa za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel, nakon posete Prištini, u Beograd je doneo istu poruku.

Izvor: B92, Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug/AP/Darko Vojinovic
Foto: Tanjug/AP/Darko Vojinovic

Pročitajte još:

Nakon aviona i voz za Prištinu; Vučić: Pogledajte kako se Tramp borio da napravi dil s Kinom

Grenel je u srpskoj prestonici na zajedničkoj konferenciji posle sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem ponovio poruku izrečenu u četvrtak u Prištini: "Priština mora da ukine takse, a Beograd da zaustavi kampanju povlačenja priznanja KiM".

Na pitanje novinara da li je to fer, Grenel je rekao:

"Kada pričamo o tome da li je nešto fer ili nije nije na meni da to pričam, na meni je da približim dve strane a na stranama je da odluče. Strane će mi reći šta misle i šta žele. Pokušavam da se usmerim na bolju budućnost ljudi na Kosovu i u Srbiji. Mi moramo da učinimo sve da se prevaziđe ono što svi vide kao konflikt. Ukoliko obe strane ne budu sele i postigle dogovor, mi ćemo se povući".

Grenel je istakao da je i juče u Prištini na sastancima sa svim liderima i poslovnom zajednicom preneo da takse od 100 odsto na srpsku robu moraju da budu ukinute i da su neprihvatljive.

"Isti zahtev prenosim i ovde, a to je ono što se tiče kampanje za povlačenje priznanja, koja mora da se zaustavi", rekao je Grenel.

On je naveo da "moramo da se krećemo u pravcu privrede", otvaranja novih radnih mesta, a to znači i ukidanje takse, koje će dovesti do većeg bogatstva i normalnije situacije kad je u pitanju trgovina.

Grenel je rekao da se i u Prištini susreo s privrednicima na Kosovu koji su, kaže, saglasni da takse moraju da se ukinu.

"Svi smo se na to usmerili i uveren sam da idemo u tom pravcu", rekao je Grenel.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 126 idi na stranu