"Za Beograd 270 miliona evra, a šta je sa vodom za piće u Vojvodini?"

LSV ocenila je kao “sramotno” što više od 800.000 građana Vojvodine i dalje nema ispravnu pijaću vodu.

Izvor: B92
Podeli

Osuđuje dok istovremeno zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavljuje da će posle 20. januara u Vladi Srbije biti potpisan sporazum o projektovanju, finansiranju i izgradnji prve faze fabrike za preradu otpadnih voda u glavnom gradu Srbije, vrednosti 271,7 miliona evra.

"Očito je da se problem Vojvodine ne dotiče republičke vlasti. Najbolji primer je nerešavanje pitanja fabrike vode u Zrenjaninu. Umesto rešenja, iz Beograda dolaze samo obećanja. U davanju obećanja posebno se istakla predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić. Da su njena obećanja bila istinita, građani Zrenjanina odavno bi pili ispravnu vodu. Sa druge strane, problemi Beograda se veoma brzo rešavaju”, navela je LSV u saopštenju za javnost.

Dodali su da nemaju ništa protiv rešavanja tog problema u Beogradu, ali su upitali zar problem vodosnabdevanja u Vojvodini nije bitan.

"Zar Ustav Srbije ne garantuje jednakost svih građana Srbije? Nažalost, očito je da za vlasti u Srbiji slovo Ustava slabo vredi. Iz dana u dana se nastavlja zapostavljanje Vojvodine, ali i drugih krajeva zemlje. Beograd je gradilište u kojem iz dana u dan niče nešto novo. Potpisuju se ugovori, započinju investicije, grade ogromne zgrade… Beograd postaje država u državi", ocenila je Nataša Lalić, predsednica Stručnog saveta za zaštitu životne sredine, energetiku, obnovljive izvore enregije i mineralne sirovine LSV-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 126 idi na stranu