"Neću da predajem malim komunistima"

U gradu Šahtiju u Rostovskoj oblasti, posle lekcije o slobodi govora nastavnik je psovao učenika 11. razreda zbog njegovih političkih uverenja.

Izvor: Gazeta.ru
Podeli
Ilustracija: Depositphotos/ Oksun70
Ilustracija: Depositphotos/ Oksun70

Lekciji je prisustvovala i Ekaterina Stenjakina, poslanik u skupštini stranke Ujedinjena Rusija, a đak je naveo da mu politika te stranke nije bliska i da će se učlaniti u Komunističku partiju.

Kako navodi regionalni portal Notepad, incident se dogodio 12.decembra u Školi broj 1. Poslanica je adolescentima pričala povodom Dana ustava. Posle toga, učenici su postavljali pitanja, a jedan od njih je sa Ekaterinom Stenjakinom ušao u raspravu. Ona je pohvalila njegovu hrabrost, odgovarala mu na pitanja i potom otišla.

Međutim, to nije bilo pravo nastavniku Alekseju Želtovu, pa je optužio učenika za nepristojnost i nepoštovanje predstavnika države.

"Ti si klinički idiot! Ona pomaže školi, kupuje nameštaj... A ti kažeš kako ste ideološki neprijatelji", besneo je nastavniki na kraju učenika udario fasciklom sa papirima.

Sve je snimila jedna od učenica, poslala majci koja je snimak podelila na grupi roditelja. Snimak je video i Želtov, pa ga je zanimalo ko je snimio. Majka autorke je pozvana kod direktora, koji je želeo da zna zašto je tinejdžerka snimala skandaloznu konverzaciju. Došli su i drugovi iz odeljenja napadnutog učenika, koji su ga branili.

"On je dobar, ali ima svoj stav, mi smo se na to navikli", rekla je jedna od učenica, prenosi ruska Gazeta.

Portalu je rečeno da je posle skandala nastavnik rekao da neće držati predavanja odeljenju u kom sedi budući komunista.

Direktorka škole je pokrenula istragu o događaju. Nastavnik je navodno suspendovan, a od njega je zahtevano da se izvini odeljenju, što je on i učinio.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 572 idi na stranu