"Dajem ostavku, ali nisam kriv"

Predsednik italijanskog regiona Vale d'Aosta Antonio Foson podneo jeostavku pošto se njegovo ime pojavilo u istrazi vezanoj za mafiju.

Izvor: Beta
Podeli
Ilustracija: Deposit photos/daboost
Ilustracija: Deposit photos/daboost

Međutim, naveo je da nije kriv za stvari koje mu se pripisuju.

"Poštujući osećaj političke odgovornosti (...) i da bih sačuvao dostojanstvo koje je duboko povređeno zapaljivo formulisanim pretpostavkama, odlučio sam da podnesem ostavku na položaj predsednika Vale d'Aoste, iako snažno naglašavam da su mi potpuno strane stvari koje sam prethodnih dana čitao u medijima", rekao je Foson novinarima.

Istim povodom su ostavku podnele još tri osobe iz vlade regiona koji se nalazi na granici s Francuskom i ima 125.000 stanovnika.

Prema listu Stampa, koji je navodio izvode iz dokumenata iz istrage, kalabrijska mafija Ndrangeta se pre više decenija infiltrirala u politiku Vale d'Aoste zahvaljujući mogućnosti da utiče na rezultate lokalnih izbora putem pritiska na kalabrijsku zajednicu u regionu.

Istraga je otkrila da su želje Ndrangete "uslovile poslednje decenije političkog života u Vale d'Aosti i stvorile čvrst brak politike i kriminala", naveli su karabinjeri su dokumentima.

Istražitelji su naveli da Ndrangeta nema političko opredeljenje i da podržava kandidate različitih partija, kao i da je sedam osoba, iz tri različite stranke, direktno ili indirektno povezano s tom kriminalnom organizacijom, izabrano na poslednjim lokalnim izborima u maju.

(Kraj) ste/dan

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 572 idi na stranu