Debakl u Briselu: SzS pred gotovo praznom salom; "Ispod časti mi je" FOTO

Na tribini u organizaciji poslaničke grupe Socijalista i demokrata, druge po snazi u Evropskom parlamentu, učestvovali su lideri SzS, ali je sala bila prazna.

Izvor: B92
Podeli

Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas, potpredsednik Demokratske stranke Dejan Nikolić i predsednik Zajedno za Srbiju Nebojša Zelenović obratili su se na skupu pred gotovo praznom salom.

Moderator tribine je bio poslanik SD Demetris Papadakis, uvodnu reč održala je šefica Interparlamentarne delegacije EP za odnose sa Srbijom Tanja Fajon, a na kraju je govorio Tonino Picula, takođe poslanik SD.

Tribina je organizovana kako bi se govorilo o izbornim uslovima u Srbiji.

Međutim, kako se vidi na fotografijama, evropski parlamentarci nisu pokazali interesovanje za izjave predstavnika Saveza za Srbiju.

Čak se nisu pojavili ni pripadnici poslaničke grupe Socijalista i demokrata, koji su i organizovali dolazak lidera SzS u Brisel na tribinu.

Predsednik DSS Miloš Jovanović izjavio je da ne učestvuje na sastancima međupartijskog dijaloga sa evroparlamentarcima, ne zato što ne voli dijalog, već zato što mu je to, kako kaže, ispod časti.

"Da sedim sa strancima, sa nekom Tanjom Fajon, i da objašnjavam kako ovde ništa ne valja. Ja prljav veš iz kuće ne iznosim, makar bio u podredjenom položaju", rekao je Miloš Jovanović gostujući na televiziji O2.

To pitanje će, kako kaže, rešavati u dijalogu sa vlastima.

"A i da mi dođu Rusi, Amerikanci, Kinezi, Francuzi, koji su relativno ozbiljne nacije, pa bih se opet osećao nelagodno da pred nekim strancem sad pričam 'znate Vučić je ovakav, mediji su onakvi'. Kakvi god da su, naši su", rekao je on.

"A onda mi dođe neka Tanja Fajon, evropski parlamentarac", rekao je predsednik DSS, ističući da pritom i sama EU ima probleme koje ne može da reši.

"Za moj ukus ponosnog Srbina je mnogo da mi dodje evropski parlamentaraac iz Slovenije, da me uči demokratiji. Ne dozvoljavam, kakvi god mi bili, najlošiji na svetu, naši smo. Moja porodica je moja i braniću je od onih spolja", rekao je Jovanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 130 idi na stranu