Pendarovski u petak u poseti Srbiji

Predsednik Severne Makedonije Stevo Pendarovski boraviće sutra u zvaničnoj poseti Srbiji tokom koje će razgovarati sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Izvor: Beta
Podeli
Foto: EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI
Foto: EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

On će učestvovati na skupu privrednika dve zemlje.

Prema najavama iz Beograda i Skoplja, Pendarovski će razgovarati prvo sa Vučićem, a nakon susreta i plenarnog sastanka, dvojica predsednika će održati zajedničku konferenciju za novinare.

Predviđeno je da se Pendarovski potom odvojeno sastane sa predsednicom vlade Anom Brnabić i sa predsednicom parlamenta Majom Gojković.

Tokom popodneva Pendarovski će se obratiti učesnicima poslovnih susreta privrednika Srbije i Severne Makedonije koje predvode predsednici privrednih komora dve zemlje, Marko Čadež i Branko Azeski.

Očekuje se da će pored bilateralne političke i ekonomske saradnje, teme razgovora biti saradnja u regionu i proces evrointegracija.

Srbija i Severna Makedonija zajedno sa Albanijom nedavno su pokrenule inicijativu za uklanjanje vancarinskih barijera odnosno osiguranje slobode kretanja kapitala, robe, usluga i ljudi izmedu tri zemlje nazvanu "mali Šengen" i pozvale ostale zemlje Zapadnog Balkana da se priključe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 124 idi na stranu