Predsednik opštine Orahovac pozvan da se pojavi pred Specijalnim sudom u Hagu

Predsednik opštine Orahovac Smajlj Ljatifi je pozvan da se pojavi pred Specijalnim sudom za pretpostavljene zločine visokih oficira Oslobodilačke vojske Kosova

Izvor: Beta
Podeli
Foto: EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ
Foto: EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

"Danas sam dobio poziv da dođem u Specijalno tužilaštvo sa sedištem u Hagu. Bio sam svestan da nema drugog načina za oslobađanje albanskog naroda osim oružane borbe", napisao je Ljatifi na Fejsbuku.

On dodaje i da je to "jedini način da se okupirani ljudi oslobode iz zatočeništva. Uveren u to, uvek sam se trudio da učinim najbolje za svoju zemlju, bez kršenja moralnih vrednosti albanske nacije, dokazane u ratu i miru".

Izrazio je uverenje da nema suda koji može da dovede u pitanje oslobodilačku borbu svakog, pa ni albanskog naroda na Kosovu.

"Duboko sam uveren da nijedna sila na svetu neće moći da dovede u pitanje naš pravedni oslobodilački rat. Stoga se o oslobodilačkim ratovima ne može suditi jer sadrže solidan princip humanosti i pravde. Ovi principi prihvataju i predstavljaju napredne i civilizirane nacije zapadnog sveta", smatra Ljatifi.

Gradonačelnik Orahovca koji je visoki zvaničnik Alijanse za budućnost Kosova je izrazio spremnost da se suoči sa bilo kojim izazovom.

Tokom današnjeg dana pozive Specijalnog tužilaštva su dobili i bivši rektor Univerziteta u Prištini, Ibrahim Gaši i pripadnici bivše OVK, Fazli Behrami, Jetulah Krasnići iz Prizrena i Šaban Sulja, koji je na izdržavanju višegodišnje kazne zatvora zbog pokušaja ubistva jednog od zvaničnika DSK 1999. godine.

Predsednik Organizacije veterana OVK, Hisni Gucati je danas objavio da je tokom današnjeg dana iz tužilaštva stiglo sedam poziva, ali nije objavio ko su još trojica pozvanih da se pojave u Hagu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 119 idi na stranu