Švajcarska izručila Zorana Pantića BiH

Sarajevo -- Osuđeni za teško ubistvo, Zoran Pantić, izručen je iz Švajcarske u BiH i od sinoć se nalazi u Kazneno-popravnom zavodu u Bijeljini.

Izvor: Tanjug
Podeli
Ilustracija: Depositphotos/ blinow61
Ilustracija: Depositphotos/ blinow61

Pantić, koji je zbog ubistva šestočlane bošnjačke porodice Isić iz Teslića pre 25 godina osuđen na 12 godina i 10 meseci zatvora, predat je na osnovu naloga za prijem izdatog od Osnovnog suda u Bijeljini od 4. decembra 1995.

On je pre 24 godine pobegao iz zatvora u Bijeljini, a uhapšen je u Švajcarskoj, javila je Srna, preneli su mediji u BiH.

Pantić je s više osoba polovinom oktobra 1993. godine obećao šestočlanoj bošnjačkoj porodici Isić iz sela Gornji Rankovići, opština Teslić, koji su se nalazili u hotelu "Krin" u Bijeljini, da će ih za odredjenu sumu novca prebaciti preko reke Drine na teritoriju Srbije.

Pantić je s još nekoliko osoba povezao članove ove porodice teretnim vozilom TAM ka reci Drini.

U toku puta Pantić se sa saučesnicima dogovarao da porodicu Isić ubiju i oduzmu im novac i druge dragocenosti.

Porodicu Isić dovoze u mesto Međaši, u neposrednu blizinu vikendice jednog od izvršilaca krivičnog dela, gde je jedan od njih iz poluautomatske puške ubio dve žene i jedno dete, a zatim je pušku dao Pantiću koji je ubio muškarca, ženu i dete.

Nakon izvršenih ubistava leševe su pobacali u Drinu, vratili se u Bijeljinu i međusobno podelili novac i dragocenosti koje su oduzeli od ubijenih članova porodice Isić.

Načelnica Odeljenja za odnose sa javnošću MUP-a RS Mirna Miljanović rekla je Srni da su policijski službenici Uprave kriminalističke policije, nakon nekoliko godina intenzivnog rada, locirali Pantića u Švajcarskoj, gde je sklopio brak sa državljankom te zemlje, pri čemu je preuzeo njeno prezime i podneo zahtev za prijem u državljanstvo.

"On je preuzeo identitet svog brata, odnosno posedovao je lična dokumenta na njegovo ime - Dalibor Pantić, oženio se pod tim imenom i predstavljao kao državljanin Srbije", istakla je Miljanović.

Prema njenim rečima, na osnovu informacija policijskih službenika Uprave kriminalističke policije MUP-a RS o mestu i tačnoj adresi stanovanja traženog, nadležni organi Švajcarske su uhapsili begunca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 183 idi na stranu