Slučaj trovanja devojčice u vrtiću: Zakazano saslušanje vaspitačica

Mesec dana od trovanja devojčice u vrtiću "Naša radost" u Rači još se ne zna ko je kriv i odgovoran za to što je u flašici sa etiketom vode bio "asepsol".

Izvor: Beta
Podeli
Ilustracija: EPA-EFE /CHRISTIAN CHARISIUS
Ilustracija: EPA-EFE /CHRISTIAN CHARISIUS

Pročitajte još:

Epilog slučaja "vaspitačica detetu greškom dala asepsol umesto vode": Dete nije ugroženoUprava vrtića i tužilaštvo pokrenuli postupke zbog trovanja devojčice asepsolom

U Osnovnom javnom tužilaštvu u Aranđelovcu je rečeno agenciji Beta da je zakazano preduzimanje dokaznih radnji saslušanjem tri vaspitačice, zaposlene u ustanovi, kao i majke oštećene dvoipogodišnje devojčice za 7. novembar.

Naveli su i da je posle dostavljanja policijskog izveštaja, tužilaštvo zahtevalo od prosvetne i radne inspekcije da dostave izveštaje o izvršenom nadzoru u Predškolskoj ustanovi "Naša radost".

Pored nekoliko pokušaja telefonom i putem mejla, direktorka PU "Naša radost" Ljubina Jevtić Beti nije odgovorila kakav je bio ishod disciplinskog postupka koji je pokrenut protiv tri vaspitačice iz vrtića.

Prema Betinim nezvaničnim saznanjima, tri vaspitačice su bile suspendovane do okončanja disciplinskog postupka i kažnjene umanjenjem zarade od 30 odsto u trajanju od šest meseci.

Dvogodišnja devojčica iz Rače otrovala se 17.septembra u vrtiću "Naša radost" u tom mestu.

Pošto je zatražila vodu, vaspitačica joj je dala flašicu sa etiketom vode koja je bila na stolu, ne znajući da je u njoj umesto vode bio asepsol.

Zbog povraćanja i tegoba devojčica je istog dana zbrinuta na intenzivnoj nezi Pedijatrijske klinike u Kragujevcu, a otpuštena kući posle nedelju dana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 121 idi na stranu