Iz kosovske policije otišlo 2.000 policajaca

Od osnivanja do danas, kosovska policija brojala je oko 9.000 uniformisanih i civilnih policajaca. Više od 2.000 policajaca je dalo ili dobilo otkaz.

Izvor: Kosovo online, Telegrafi
Podeli
Foto: EPA-EFE / VALDRIN XHEMAJ
Foto: EPA-EFE / VALDRIN XHEMAJ

To navodi prištinski portal Telegrafi, a prenosi Kosovo onlajn.

"Broj policajaca koji su sami napustili službu, bilo da su penzionisani ili su podneli otkaz iz različitih razloga, je 1.406. Što se tiče otpuštenih policajaca - ukupno ih je 887", kaže se u odgovoru policije na pitanje portala Telegrafi.

Kosovski policijski inspektorat (KPI) navodi da je za devet meseci ove godine primio ukupno 1.030 pritužbi na rad policajaca.

"KPI, odnosno Istražno odeljenje, uz odobrenje Tužilaštva, u periodu januar-septembar 2019. godine, uhapsilo je trideset dva policajca i jedno civilno lice, a preporučena je suspenzija pedeset sedam policajaca i dva službenika civilnog štaba", navodi se u pisanom odgovoru.

Istražno odeljenje KPI podnelo je ove godine nadležnim tužilaštvima 41 krivičnu prijavu, 9 posebnih izveštaja i 141 informativni izveštaj.

Na osnovu podataka Istražnog odeljenja za 2018. godinu - 12 policajaca je uhapšeno, 50 policajaca suspendovano, a 10 je prebačeno u policijske službenike.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 119 idi na stranu