"Vidimo čoveka kome drhti glas"

Lider opozicionog VMRO-DPMNE nakon poziva Zaeva za hitne prevremene izbore, rekao je da su građani imali priliku da vide uplašenog čoveka.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI
Foto: EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Hristijan Mickoski dodaje da je Zaev svestan svojih grešaka koje je učinio.

Makedonski premijer Zoran Zaev je na konferenciji za medije, nakon odluke evropskih lidera da ponovo odloži datum o početku pristupnih pregovora EU sa Severnom Makedonijom, pozvao je na hitne prevremene izbore na kojima bi, kako je rekao, narod odlučio u kom smeru će se kretati njegova zemlja.

"Vidimo čoveka kome drhti glas zato što je nesiguran i pokušava grčevito da ublaži poraz koji je neizbežan na sledečim prevremenim izborima", ocenio je Mickoski.

On je rekao da se sada potvrdilo ono što je govorio prethodno - da je potreban novi početak, kako bi se Makedonija obnovila.

Mickoski kaže da je potrebno da Makedonija postane prava moderna i evropska zemlja koja će biti utemeljena na prinicipima i vrednostima, zakonima i poštovanju Ustava.

"Snažna ekonomija, tigar na Balkanu, imamo plan, imamo viziju, imamo strategiju, znamo kako to da ostvarimo", rekao je lider najveće opozicione stranke u toj zemlji Hristijan Mickoski.

Kako je naveo, on je ubeđen da će uspeti da nagovori građane da masovno izađu i da daju podršku politikama VMRO-DPMNE, koje će, kako je rekao, prezentovati tokom predizborne kampanje.

Mickoski je dodao da očekuje tokom sutrašnjeg sastanka lidera največih političkih partija u toj zemlji kod predsednika Steva Pendarovskog da čuje predlog Zaeva i da vidi šta podrazumeva pod "brzim prevremenim parlamentarnim izborima".

"Treba odmah da ih raspišemo, formiramo tehničku vladu sa tehničkim premijerom i da idemo na prevremene parlamentarne izbore", zaključio je Mickoski.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 183 idi na stranu