U specijalnoj akciji uhapšena 561 osoba

Hag -- Od 16. do 25. septembra Evropol je koordinisao policijske EMPACT Dane zajedničkih akcija velikih razmera (LS-JAD) 2019.

Izvor: Tanjug
Podeli
Ilustracija: Depositphotos/ Deeblue
Ilustracija: Depositphotos/ Deeblue

Kako je u petak saopštila ta evropska policijska organizacija, akcije su bile usmerene na sintetičke droge i nove psihoaktivne supstance i trgovinu ljudima, krijumčarenje migranata, prevare vezane za dokumenta i kriminal u oblasti životne sredine i uključivale su organe za sprovođenje zakona iz država članica EU, trećih zemalja i tela EU.

Zajedničkim snagama u 23 države predvođenih Austrijom i Španijom, identifikovano je 476 potencijalnih žrtava trgovine ljudima.

Više od 124.000 osoba je provereno, kao i više od 29.000 vozila i 3.500 lokacija za koje se sumnjalo da su korišćene eksploataciju ljudi.

Među lokacijama koje su proverene bili su noćni klubovi, bordeli, privatni stanovi, saloni za masažu, mesta poznata po prosjačenju i krađi, železničke stanice, aerodromi, kopneni i morski granični prelazi.

U akciji LS-JAD 2019. uhapšena je 561 osumnjičena osoba, zaplenjeni su narkotici u vrednosti od 85 miliona evra, cigarete u vrednosti od 1,1 miliona evra, 1.223 kilograma duvana i 129 falsifikovanih dokumenata.

EMPACT Dani zajedničkih akcija velikih razmera (LS-JAD) 2019. deo su operativnih aktivnosti planiranih u okviru političkog ciklusa EU.

Tokom 2019. izvedeno je još šest policijskih EMPACT Dana zajedničkih akcija velikih razmera.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 112 idi na stranu