Odluka o pritvoru policajcu Basari u petak

Prištinski sud odložio je za petak odluku o pritvoru za pripadnika kosovske policije Radeta Basaru, koji je uhapšen tokom policijske akcije na severu Kosova.

Izvor: Tanjug
Podeli
Ilustracija: Depositphotos/ Kelpfish
Ilustracija: Depositphotos/ Kelpfish

Odluka će biti doneta u petak, izjavila je portparolka prištinskog suda Mirljinda Gaši za prištinski Kallxo, preneo je portal Kosovo onlajn.

U ranim jutarnjim satima u sredu je u Severnoj Mitrovici sprovedena operacija gde su uhapšene dve osobe, među kojima je i policijski službenik Rade Basara.

Ročište o merama bezbednosti protiv njega danas je održano iza zatvorenih vrata.

Advokat privedenog policajca, Faruk Korenica rekao je nakon saslušanja da se Basara ne oseća krivim povodom optužbi tužilaštva.

"Osumnjičen je za organizovani kriminal i zloupotrebu službenog položaja. Izjavio je da nije počinio to krivično delo. On je to negirao", rekao je Korenica za Kallxo.

"Oliver Ivanović ubijen je januara 2018. godine, a u međuvremenu su saslušani mnogi svedoci i prikupljeni su dokazi, a posle 21 meseca nekome pada na pamet da kaže da je on pokušao da prikrije dokaze i omete istragu slučaja. U zahtevu obrazloženja ne spominje se ime Radeta Basare", rekao je advokat Korenica.

Ubistvo srpskog političara na Kosovu Olivera Ivanovića bio je povod za kosovsku policiju i njene elitne jedinice da izvrše pretres na nekoliko lokacija na severu Kosova.

Dvojica policajaca juce su ujutro bila na meti racije, rekao je specijalni tužilac, Sulj Hodža, za koje se sumnja da su prikrivali dokaze i organizovani kriminal.

Rade Basara se suočava sa mogućnošću produženja pritvora u kojem se nalazi, dok drugog policajca Željka Bojića nisu pronašli tokom jucerašnje akcije u Severnoj Mitrovici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 119 idi na stranu