Poslanica podigla prašinu u BiH zbog objave o Draži Mihailoviću

Buru u BiH izazvala je objava na Fejsbuku u kojoj narodna poslanica Jelena Trivić veliča Dražu Mihailovića.

Izvor: B92
Podeli
Ilustracija: Depositphotos/Tatiana53
Ilustracija: Depositphotos/Tatiana53

Opoziciona političarka u Republici Srpskoj Jelena Trivić, predsednica Ekonomskog saveta Partije demokratskog progresa i poslanica u Narodnoj skupštini Republike Srpske, poručila je na Fejsbuku kako "patriotizam Draže Mihailovića može i danas biti zvezda vodilja".

"Dražin patriotizam i danas može biti zvezda vodilja. Oni koji bivaju proglašavani za izdajnike često postaju nacionalni heroji. Čuvena je njegova izjava: 'Reč kapitulacija za mene ne postoji'", napisala je Trivićeva.

Ona je navela i kako je Viši sud u Beogradu poništio presudu kojom je Draža osuđen na smrt ističući kako montirano suđenje nikada nije postojalo.

"Saveznici, pre svega Velika Britanija i SAD, učinili su veliku istorijsku grešku stavljajući se na stranu komunista u Drugom svetskom ratu, isključivo zarad svojih interesa", stoji u objavi na fejsbuk nalogu Jelene Trivić.

Trivićevoj su mnogi čestitali an hrabrosti, ali je naišla na i brojne osude u komentarima. Zbog toga je objavila još jedan komentar u kojem je istakla da joj je drago što su mnogi pokazali svoje pravo lice, a to je da su za njih dobri Srbi samo oni koji poriču svoju nacionalnu pripadnost.

"Ja to ne želim da radim. Stvari koje sam napisala su činjenice, istorijske činjenice. Kao što je i činjenica da je otac moje majke moj pokojni đed Dragan Tomić stupio u partizane još kao četrnaestogodišnji dječak", navela je Trivić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 183 idi na stranu