"Povlačenje zahteva tzv. Kosova - pobeda svih koji su protiv politizacije Interpola"

Povlačenje zahteva tzv. Kosova za prijem u Interpol je značajna diplomatska pobeda Srbije, izjavio je i ministar unutrašnjh poslova Nebojša Stefanović.

Izvor: Tanjug
Podeli
FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ nr
FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ nr

Pročitajte još:

B92 saznaje: Pretio debakl, Priština sat pre glasanja povukla zahtev za članstvo u Interpolu

On je istakao i da je to pobeda međunarodnog prava, policije i svih onih država koje su govorile o tome da se ne sme dozvoliti politizacija Interpola.

On je danas u Čileu rekao da je to velika pobeda Srbije i međunarodnog prava.

"Zahvaljujući tome što je najveći broj država članica Generalne skupštine Interpola doneo odluku da ne podrži aplikaciju prištinskih institucija, zahtev Prištine, da bude deo Interpola, povučen je neposredno pred sednicu Generalne skupštine", rekao je Stefanović, koji predvodi srpsku delegaciju na 88. Generalnoj skupštini Interpola u Santjagu.

Ministar se zahvalio svim ljudima iz srpskog tima, iz ministarstava unutrašnjih i spoljnih poslova, Kancelarije za Kosovo i Metohiju, ali i svima onima koji su u prethodnih godinu dana neumorno radili i pomogli da imamo ovakav ishod, saopštio je MUP Srbije.

Stefanović se zahvalio i svim državama koje su zajedno sa Republikom Srbijom bile pri stavu zaštite međunarodnog prava i onima koje su "zajedno sa nama lobirale da rezultat bude ovakav".

"Hvala građanima Srbije koji su nas podržali i koji su verovali u našu delegaciju. Hvala svima koji su pružili podršku i koji su doveli do toga da rezultat bude sjajan za našu zemlju. Ovo je veliki dan za pobedu međunarodnog prava i veliki dan za Republiku Srbiju", zaključio je Stefanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 119 idi na stranu