"Iran će ostati dosledan u svom stavu da ne priznaje Kosovo"

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se s predsednikom Islamske savetodavne skupštine Islamske Republike Iran Alijem Laridžanijem.

Izvor: Tanjug
Podeli
Tanjug/ Predsedništvo Republike Srbije
Tanjug/ Predsedništvo Republike Srbije

Vučić je sa Laridžanijem razgovarao o bilateralnim odnosima dveju zemalja i zahvalio mu se za principijelnu podršku Irana teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije, posebno u međunarodnim organizacijama.

Služba za saradnju s medijima predsednika Republike saopštila je da je predsednik iranske skupštine Laridžani rekao da, uprkos pritiscima, ostaju dosledni svom stavu o nepriznavanju tzv. Kosova i nastaviće da Srbiju, koju doživljavaju kao prijateljsku zemlju, podržavaju u međunarodnim organizacijama, poput Uneska i Interpola.

"Predsednik Vučić je izrazio nameru Srbije da čuva veze sa prijateljskim zemljama i razvija saradnju u oblastima u kojima za to postoje realne mogućnosti, posebno ekonomsku. Predsednik Vučić i predsednik iranske skupštine Laridžani su se saglasili da postoje potencijali u oblasti poljoprivrede, rudarstva i teške industrije", saopšteno je.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 127 idi na stranu