OEBS nije bio uključen u proces sa kovertama iz Srbije

Portparol Misije OEBS-a na Kosovu Senad Šabović izjavio je da OEBS nije uključen u procese prebrojavanja glasačkih listića iz Srbije.

Izvor: Tanjug
Podeli
Ilustracija: Depositphotos/ AleksTaurus
Ilustracija: Depositphotos/ AleksTaurus

Pročitajte još:

-Priština: U CIK-u prekinuto brojanje glasova iz Srbije - otrovane koverte; "Kao po komandi"

-"U toku je krađa glasova srpskog naroda u cilju prekrajanja izborne volje"

"Znamo šta se dešava u CIK-u, ali ne mogu da dam neki stav ili ocenu zato što nemamo nikakav uvid u taj proces, mi nismo bili uključeni u taj proces. Bilo je nekih inicijativa, ali to nije odobreno i OEBS nije bio uključen u proces sa tim kovertama iz Srbije“, rekao je Šabović za Kosovo onlajn.

On je podsetio da je OEBS pružao tehničku asistenciju tokom izbora u četiri opštine na severu Kosova.

Prištinski mediji objavili su prethodno da je u Centru CIK-a za prebrojavanje prekinut proces verifikacije glasačkih listića koji su stigli iz Srbije zbog „mirisa koverti”, a neki od članova komisije su, navodno, dobili alergiju „na rukama i licu“ nakon što su „dodirivali koverte” sa glasačkim listićima iz Srbije.

Predsednik Srpske liste Goran Rakić saopštio je u međuvremenu da su danas članovi SL izbačeni iz prostorija Centra za brojanje glasova CIK-a u Prištini, ističući da je u toku krađa srpskih glasova u cilju prekrajanja izborne volje.

Rakić se oglasio saopštenjem nakon što je prekinut proces brojanja glasova koji su stigli iz Srbije zbog toga što su navodno članovi komisije dobili alergiju na koži posle kontakta sa kovertama.

Kosovo onlajn navodi da je pozvan specijalni tim policije da ispita slučaj.

Mediji u Prištini ranije su preneli da se radi o više od 3.400 glasova koji su pristigli iz Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 119 idi na stranu