"Vojvođani nemaju pravo da veruju onima koji rade protiv interesa Vojvodine"

Vojvođanska partija kaže da se priprema za predstojeće izbore, u okviru kojih će nastupiti u koaliciji Vojvođanski front.

Izvor: Beta
Podeli

Oni su ocenili da su njihovi politički interesi u borbi za Vojvodinu "značajno drugačiji od aktuelnog srbijanskog režima, ali i od samoproklamovane opozicije okupljene oko Saveza za Srbiju (SzS)".

"Današnja politička scena Srbije duboko je podeljena i sve više liči na rat sukobljenih strana čiji je jedini interes vlast po svaku cenu bez ikakvog sadržaja i odgovora na ključna pitanja koja opterećuju naše društvo. Politički nekonsolidovana i ideološki dezorijentisana samoproklamovana opozicija okupljena oko SzS-a ne uliva potrebno poverenje, pogotovo u situaciji sve vidljivijeg odustajanja od evroatlantskih integracija dok je Vojvodina za njih tabu tema i nešto što se podrazumeva", navodi se u saopštenju za javnost.

Dodali su da je sa druge strane vlast sa kojom su u sukobu još od devedesetih godina prošlog veka, a koja sada "u novim odelima prema Vojvodini sprovodi sve ono što je započela istih tih godina".

"U takvoj situaciji, mi Vojvođani više nemamo prava da verujemo svima onima koji su izigrali naše poverenje ili otvoreno rade protiv interesa Vojvodine i svih njenih građana. Zato je važan Vojvođanski front, okupljanje i zajedničko delovanje svih vojvođanskih snaga u borbi za opstanak Vojvodine i svega onoga što Vojvodinu čini Vojvodinom. Vreme je za Vojvodinu, vreme je za Vojvođanski front", poručila je Vojvođanska partija.

Vojvođanska partija i Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) održale su sinoć zajedničku sednicu u Bačkom Petrovcu.

Liga socijaldemokrata Vojvodine je u odvojenom saopštenju za javnost navela da je "prioritetan interes formiranje snažnog bloka vojvođanskih političkih organizacija, koji bi predstavljao branu politici centralizacije i beogradizacije Srbije".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 127 idi na stranu