Policija blokirala taksiste u NS, "Cela Srbija će doći u Beograd" VIDEO

Stotine taksista krenule su nešto posle 13h od Mišeluka ka centru Novog Sada, ali policija im nije dozvolila prolaz, javlja Prva televizija.

Izvor: B92, Beta, Blic
Podeli
Screenshot/TV Prva
Screenshot/TV Prva

Novosadski taksisti nisu uspeli da formiraju kolonu, jer podršku koju su tražili od policije nisu dobili, pa su rascepkani na male grupe, a gužve u centru Novog Sada nije bilo. U Beogradu je bila drugačija slika. Taksisti su izazvali kolaps na centralnim gradskim ulicama.

Boško Vukojević, jedan od lidera taksista koji protestuju, obraćajući se prisutnima, najavio je "da bi sledećeg ponedeljka cela Srbija mogla biti u Beogradu", piše "Blic".

"Došli smo jer nam se smrklo, ali se nadam da će nama svanuti i pući ta zora iza nas. Od sledeće nedelje cela Srbija će doći u Beograd", najavio je Vukojević, nakon čega su taksisti otpevali pesmu "Pukni zoro".

Taksisti u Beogradu protestovali su po sedmi put. a razlog njihovog nezadovoljstva je poslovanje CarGo, koje smatraju nelojalnom konkurencijom. Kako su ranije naveli, zbog posete turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana Beogradu proteste još neće radikalizovati.

Iako CarGo zasad ne posluje u Novom Sadu, taksisti iz tog grada odlučili su da podrže svoje beogradske kolege.

Premijerka Ana Brnabić izjavila je da nije fer da taksisti maltretiraju građanje blokiranjem grada kad znaju da je vlada uvek spremna da razgovara.

Brnabićeva je dodala i da je to što taksisti rade najbolja reklama za CarGo.

"Nije fer da maltretiraju građane, kada znaju da im je vlada uvek izlazila u susret i po pitanju neplaćanja poreza i reprograma za poreze. Koliko je njih uopšte potpisalo sa Poreskom upravom za reprogram za poreze, pa nismo oduzimali vozila", rekla je Brnabićeva nakon konferencije "E-papir - od šaltera do digitalne transformacije" u Beogradu.

Protest niških taksista najavljen za sutra, odložen je za narednu nedelju pošto su predstavnici taksi udruženja ;dobili obećanje predstavnika grada da će njihovi problemi početi da se rešavaju po hitnom postupku.

Dragan Spasić iz Udruženja Duga taksi rekao je za agenciju Beta da je osnovni problem taksista u Nišu nelojalna konkurencija i rad "na crno".

"Tenutno u različitim preduzećima i udruženjima radi 500 neprijavljenih vozača. Uvideli su da radnici mogu da im rade neprijavljeni jer inspekcija ne radi svoj posao. Kao taksisti voze i mladići od 19 godina i penzioneri i ljudi koji primaju socijalnu pomoć, a niko od njih nema položen ispit za taksi vozača", istakao je Spasić. ;

On je kazao da preduzeća i udruženja koja ne prijavljuju radnike mogu da obaraju cenu vožnje ispod propisane minimalne, jer štede na porezima i doprinosima.

Spasić je rekao da su na sastanku sa gradskim većnikom Igorom Vojinovićem i predstavnicima inspekcije rada, taksisti koji posluju kao preduzetnici i koji se strogo pridržavaju zakona i propisa, dobili "čvrsta" obećanja da će stanje u taksi prevozu u Nišu biti hitno promenjeno.

Protestna vožnja niških taksista, u slučaju da do nje dođe, biće organizovana od Tržnog centra "Zona 2" do Trga kralja Aleksandra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 121 idi na stranu