"Naša politika nisu takse na srpsku robu, poput Haradinajeve"

Predsednik Samoopredeljenja i kandidat za premijera Kosova Aljbin Kurti rekao je da takse na srpsku robu nisu politika tog pokreta.

Izvor: Tanjug
Podeli
Screenshot/B92/Arhiva
Screenshot/B92/Arhiva

Predsednik Samoopredeljenja i kandidat tog pokreta za premijera Kosova na izborima 6. oktobra Aljbin Kurti izjavio je da takse na uvoz srpske robe, koje je uvela vlada Ramuša Haradinaja, "nisu politika" koju Samoopredeljenje podržava.

Kurti je za prištinsku Kohu izjavio da će u slučaju da stekne poverenje kosovskih glasača na predstojećim izborima, otpočeti dijalog sa kosovskim Srbima i Briselom o pregovorima sa Srbijom.

"Mislimo da bi se uvođenjem punog reciprociteta sa Srbijom poništili i međunarodni pritisci i optužbe koji se iznose na političkoj, diplomatskoj, evropskoj i svetskoj areni. Ali istovremeno pokazujemo Srbiji da nije stvar u ceni, već u dostojanstvu i integritetu", naveo je Kurti a preneo portal Kosovo onlajn.

Komentarišući predloge o promeni granica na Balkanu, lider Samoopredeljenja je naveo da je ta ideja i dalje živa ali je i ocenio da je taj projekat "propao".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 107 idi na stranu