Stavljena, pa skinuta zastava Albanije na školi u Gračanici. Vraćena srpska

Gračanica -- Na školi "Kralj Milutin" u Gračanici, na delu zgrade koji se dograđuje, jutros je postavljena zastava Albanije, koja je ubrzo nakon toga i skinuta.

Izvor: Beta, Tanjug
Podeli
Foto: Depositphotos/HStocks/Ilustracija
Foto: Depositphotos/HStocks/Ilustracija

Zastavu su najverovatnije postavili izvođači radova i ona je nakon intervencije direktora, profesora i učenika uklonjena, javio je Kosovo online.

Kako prenosi taj portal, nakon što su primetili zastavu na krovnoj konstrukciji na novom delu objekta direktori osnove, srednje Gradjevinsko saobraćajne i Medicinske škole, zajedno sa osobljem i učenicima su se pobunili, nakon čega je zastava uklonjena.

Gradonačelnik Gračanice Srđan Popović izjavio je da je vraćena srpska zastava na školu "Odmah kad smo čuli, reagovali smo time što smo uklonili albansku i vratili srpsku zastavu. Deca i roditelji koji su bili u školi su bili vidno uznemireni. Ovo je očigledno vid provokacije koji za cilj ima da se unese uznemirenost u našoj opštini", izjavio je Popović za portal Kosovo onlajn.

Kako je on naveo, škola "Kralj Milutin" je najveća škola na centralnom Kosovu i istakao da očigledno nekome ne odgovara što se ona proširuje. "Nećemo dozvoliti nikakav vid provokacije ni sada ni ubuduće i uznemiravanje našeg naroda na bilo koji način. Očekujemo od policije da ovaj slučaj bude sto pre rasvetljen", dodao je on.

U objektu Osnovne škole "Kralj Milutini" u Gračanici od 1999. godine smeštene su tri škole, Osnovna škola, kao i dve srednje, Građevinsko-saobraćajna i Medicinska. Zbog nedostatka prostora, ovog leta počeo je da se dograđuje aneks od još četiri učionice, dok je građevinsku kompaniju koja izvodi radove na osnovu tenderske procedure, prema saznanjima tog portala, odabrala Opština Gračanica, koja i finansira izgradnju novog dela škole.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 107 idi na stranu