"Britanski mediji u Rusiji da se suoče sa posledicama postupaka zvaničnog Londona"

"Roskomnadzor" je pripremio amandmane na nacrt zakona o recipročnom odgovoru na pristrasan odnos prema ruskim medijima u inostranstvu.

Izvor: Sputnjik
Podeli
Ilustracija: Depositphotos/ jarretera
Ilustracija: Depositphotos/ jarretera

Savezna služba za informacione tehnologije i medije Rusije ("Roskomnadzor") priprema amandmane nakon odluke "Ofkoma" o mediju "Raša Tudej", saopštio je za Sputnjik direktor "Roskomnadzora“ Aleksandar Žarov, prenosi Sputnjik.

"Amandmani su spremni. Trenutno su u fazi rasprave u drugim izvršnim organima. To su veoma mali amandmani. Ako se agresivna politika bilo kojeg regulatora u svetu prema ruskim medijima bude primenjivala neosnovano, onda ćemo, naravno, odgovoriti recipročno", objasnio je Žarov.

Ranije je saopšteno da "Roskomnadzor" kao odgovor na poteze "Ofkoma" koji se odnose na RT, priprema izmene zakona radi davanja recipročnog odgovora zbog pristranosti u inostranstvu prema ruskim medijima.

Prošlog petka britanski medijski regulator "Ofkom" novčano je kaznio RT sa 200.000 funti, saopštivši da je to urađeno zbog "ozbiljnih kršenja pravila emitovanja".

Agencija je zaključila da RT "nije uspeo da održi odgovarajuću nepristrasnost" u sedam informativnih emisija emitovanih od 17. marta do 26. aprila 2018. godine. "Ofkom" očekuje da će sudska saslušanja o sporu sa RT biti održana do kraja godine.

Televizija "Raša tudej" je u svojoj zvaničnoj izjavi bila ogorčena zato što je "Ofkom" odredio visoku novčanu kaznu bez odluke suda.

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije saopštilo je da bi britanski mediji koji rade u Rusiji posle odluke "Ofkoma" trebalo da budu spremni da se suoče sa posledicama postupaka zvaničnog Londona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 547 idi na stranu