"Raspakivanje Dejtona je avantura"

Predsednik Srpske demokratske stranke (SDS) iz Republike Srpske Mirko Šarović ocenio je danas da je Deklaracija bošnjačke SDA nepotreban dokument.

Izvor: Tanjug
Podeli
Ilustracija: Depositphotos/ Tatiana53
Ilustracija: Depositphotos/ Tatiana53

On dodaje da deklaracija predstavlja korak unazad kada je u pitanju napredak BiH.

Šarović, jedan od političkih predstavnika RS koji se danas u Beogradu sastao s predsednikom rbije Aleksandrom Vučićem, kazao je da deklaarcija predstavlja pretnju po mir i stabilnost u celoj BiH, navodeći da ima još deklaracija koje predstavljaju smetnju evropskom putu te zemlje.

"Na sastanku nismo težili ni za kakvim zajedničkim saopštenjem ili nekim stavom. Više je ovo bila razmena mišljenja, posebno što su ovde bili predstavnici pozicije i opozicije. Stranka na čijem sam ja čelu je opoziciona u RS", precizirao je Šarović.

On je dodao da je za njega sastanak kod predsednika Vučića bio koristan i da su s njim razgovarali o celokupnoj situaciji u BiH.

"Iskoristio sam tu mogućnost i predsedniku Aleksandru Vučiću izneo sam identičan stav kao i drugi učesnici. Nije bilo razlika kada je u pitanju Deklaracija, nijanse su bile u pitanju", rekao je Šarović.

Poručio je da odgovor iz RS ne treba da bude raspirujući za zemlju, već da treba, kako kaže, da bude pametan i da sadrži trajno opredeljenju ka miru i Dejtonskom sporazumu.

"Raspakivanje Dejtona je avantura i za srpski narod i za RS", ocenio je Šarović i dodao da RS mora da bude najzreliji faktror u BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 192 idi na stranu