Trifunović: Nećemo odluku o bojkotu doneti zato što je tako neko ufiksirao

Beograd -- Predsednik Pokreta slobodnih građana Sergej Trifunović izjavio da odluku o bojkotu izbora PSG još nije doneo.

Izvor: Beta
Podeli
Screenshot/O2
Screenshot/O2

Trifunović za NIN kaže i da nije ni pomišljao da je donese u nametnutom roku do 15. septembra.

"Niti ćemo je (odluku) doneti zato što je tako neko ufiksirao bez ikakvog prethodnog pomena i dogovora. Pogotovo je nećemo doneti ako taj neko još počne i da vrši pritisak", rekao je Trifunović u intervjuu za NIN.

Naveo je da odluka zavisi od mnogo posloženih faktora kao što je ishod razgovora na Fakultetu političkuh nauka i to da li će se nešto suštinski promeniti u pogledu izbornih uslova.

"Ako se to ne desi u dogledno vreme, onda je ta najskuplja srpska reč 'bojkot', koja je čak i 'Kosovo' vratila u magacine, vrlo izvesno rešenje. No, bojkot nikako ne sme biti cilj, već sredstvo", naveo je Trifunović.

Komentarišući to što se određeni potezi PSG-a tumače kao "priprema za učešće na izborima", Trifunović je naveo da je jedini način na koji ti potezi mogu da se tumače poštovanje i sprovođenje Sporazuma sa narodom, koji je, kako je ocenio "sporan i neprecizan u previše tačaka".

"Prilično nesavršen i nezavršen dokument pun rupa, ali smo ga potpisali kao akt dobre volje i poštovaćemo ga do kraja", rekao je Trifunović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 122 idi na stranu