Mihajlović: Nasilje posledica netolerancije i govora mržnje VIDEO

Beograd -- Potpredsednica vlade Zorana Mihajlović izjavila je danas da je nasilje u društvu posledica netolerancije i govora mržnje.

Izvor: Tanjug, Prva
Podeli
Screenshot/TV Prva
Screenshot/TV Prva

"Bilo da govorimo o nasilju nad ženama, starima, siromašnima, vršnjačkom nasilju, moramo svi kao društvo mnogo više da radimo", izjavila je Mihajlović, koja je predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost.

Ona je za TV Prva istakla da Srbija donosi zakone koji su usklađeni sa EU, ali da to nije dovoljno, već da celo društvo mora više da se uključi.

"Ovo je pitanje o kojem moramo više da govorimo s decom odmalena, zavisi od odnosa roditelja s decom, obdaništa i škole. Zavisi i od medija, da se o nasilju ne saopštava tabloidno, potrebna nam je kontinuirana priča, šta znači kada maltretirate nekoga samo zato što je drugog pola, nacionalnosti, godina ili ekonomskog statusa", rekla je Mihajlovićeva.

Potpredsednica Vlade dodala je da su rani i maloletnički brakovi neka vrsta trafikinga i da ih pojedine zemlje tako i procesuiraju, te da Srbija ima dobre zakone, ali je važno da ih na pravi način tumačimo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 134 idi na stranu