"Rat OVK ne treba braniti, štiti ga krv palih boraca za slobodu"

Priština -- Zamenik komandanta Generalštaba tzv. OVK Sokola Bašota i bivši starešina tzv. OVK Naim Maljoku biće saslušani pred Specijalnim sudom.

Izvor: Tanjug
Podeli
Ilustracija: Depositphotos/Kuzmafoto
Ilustracija: Depositphotos/Kuzmafoto

Bašota će biti saslušan danas u Holandiji, dok je Maloku najavio da će ga zbog zdravstvenog stanja saslušati u Ljubljani, piše Indeks onlajn.

Bašota je pre odlaska u Hag istakao da je srećan što je imao priliku da doprinese izgradnji državnih institucija na Kosovu, kao član tzv OVK.

"Iako se godinama ulažu napori da se taj rezultat ospori, rat OVK ne treba braniti ni od koga, jer njega štiti slava i krv palih boraca za slobodu. I dalje ću služiti domovini i narodu kad god postoji potreba, a zbog onih koji sumnjaju u OVK, u našu pravednu i ljudsku borbu", tvrdi Bašota.

S druge strane Maloku je u postu na svom nalogu na Fejsbuku napisao da ne može putovati u Hag, zbog svog zdravstvenog stanja i da će se razgovor obaviti u prostorijama Okružnog suda u Ljubljani.

"Na Sudu ću biti sam, bez advokata. Celog svog života, svojim profesionalnim sposobnostima, znanjem i veštinama i bez ikakvog ličnog interesa, trudio sam se da budem od koristi za dobrobit domovine. Ja sam takav i ostaću isti ", napisao je on.

Ovih dana u Hagu će takođe biti saslušane Time Kadriraj i Safete Hadrđonaj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 5 idi na stranu