Uoči šetnje: "Nemoral i gej sramotu nikad više u javnom životu" FOTO

Beograd -- Protivnici održavanju Parade ponosa u Beogradu okupili su se kod Saborne crkve i krenuli u svoju šetnju.

Izvor: Tanjug
Podeli
Ilustracija: Depositphotos/ Dechevm
Ilustracija: Depositphotos/ Dechevm

Oni su blokirali u centru Beograda raskrsnicu Bulevara kralja Aleksandra i Takovske ulice kuda bi u kasnim popodnevnim časovima trebalo da prodju učesnici parade.

Okupljeni nose krst, ikone, srpske zastave, i transparente "Nemoral i gej sramotu nikad više u javnom životu" i "Pravoslavnu Srbiju ne pokoriše ratom već iznutra pionima EU, Vatikana i NATO".

Protivnici Parade ponosa, od kojih neki nose i ikone, formirali su kolonu koja se proteže duž Kneza Miloša, na raskrsnici s Bulevarom kralja Aleksandra, gde se nalaze i policijaci koji se trude da sve prodje bez incidenata.

"Saobracaj preko Trga Nikole Pašica je potpuno obustavljen od 10.55", potvrđeno je iz Gradskog saobraćajnog preduzeća.

Skup u centru obezbeđuje velik broj policajaca.

Beogradska "Parada ponosa" počinje danas u 17 časova na Trgu Slavija, a učesnici će ove godine, pod parolom "Ne odričem se", šetati do najvažnijih institucija u zemlji i ukazati na potrebu rešavanja problema pripadnika LGBT+ zajednice u Srbiji.

Okupljeni na paradi će šetati Ulicom kralja Milana i preko Trga Nikole Pašića, povorka će proći ispred Skupštine Beograda pa Doma Narodne skupštine, zatim ispred zgrade Vlade Srbije gde je najavljeno kraće obraćanje, posle čega će šetnja biti završena u Parku Manjež.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 134 idi na stranu