"To u Rektoratu je bio izraz nemoći, neće biti intervencije"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas onima koji su protestovali ispred Rekotorata da neće biti intervencije koju priželjkuju.

Izvor: Tanjug
Podeli
FOTO: TANJUG / TANJA VALIC
FOTO: TANJUG / TANJA VALIC

"To u rektoratu je bio izraz nemoći, želje da se izazove intervencija policija i kaže da je ugrožena autonomija Univerziteta. Neće biti intervencije", rekao je Vučić, na pitanje novinara, gde je granica napada na državne institucije.

Vučić je istakao da oni koji protestuju ne poštuju svoj Univerzitet, jer, pored ostalog, u njega ulaze u kratkim pantalonama, te da među njima ima ljudi koji evidentno nisu studenti.

"Što si ti predstavnik studenata sa 31 godinom? Zamislite da moja ćerka sa 17 godina ide u jaslice da štrajkuje. Trebalo je da završiš fakultet pre sedam godina, posebno što nije bilo vojne obaveze. Sada ideš u rektorat u kratkim pantalonama“", kritikovao je on.

"Ovde u Pranjanima ne možete da vidite momke na terenu u kratkim pantalonama. Svi su obukli farmerke ili pantalone, iako su znali da će biti prijatnije u kratkim pantalnama. To je znak poštovanja“", rekao je on.

Vučić je kazao da je među onima koji protestuju „još jedan primerak iz Kruševca“ koji ima godina kao i on, a još je student.

"Neka rade šta hoće. Samo neka Rektorat funkcioniše"“, zaključio je on

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 134 idi na stranu