Kraj osmogodišnjeg pakla u Peruu domaćice iz Požarevca

Beograd -- Vase Radović (49), domaćica iz Požarevca, stigla je noćas avionom na beogradski aerodrom i time okončala osmogodišnju agoniju u Peruu, pišu "Novosti".

Izvor: Večernje novosti
Podeli
Ilustracija: Depositphotos/lufimorgan
Ilustracija: Depositphotos/lufimorgan

Prema pisanju tog lista, Vasa je nedužna provela sedam godina u zatvoru u toj zemlji. Novac za avionsku kartu iz Lime do Beograda, preko Madrida, sakupili su građani Požarevca u humanitarnoj akciji.

"Presrećna sam što sam se vratila i jedva čekam da vidim svoje ćerke. Hvala svima koji su mi pomogli", rekla je ona "Novostima" po sletanju na beogradski aerodrom.

Ona je u lažnoj nagradnoj igri osvojila putovanje u Peru 2011. godine, ali joj je, pri povratku, u prtljag podmetnuta droga, zbog čega je osuđena na 10 godina zatvora. Zbog dobrog vladanja uslovno je puštena posle sedam godina, ali od tada nije uspevala da se vrati u Srbiju.

Građani su već dva puta sakupili novac za avionske karte, ali su one oba puta propale, zbog birokratskih prepreka, pa je ovo bila "treća sreća".

Organizator akcije pomoći Vasi Radović je poznati požarevački novinar Slobodan Vasić, a doprinos u akciji za povratak Vase dali su i naše Ministarstvo spoljnih poslova i Ambasada Srbije u Argentini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 134 idi na stranu