Kosovo onlajn: Skupština se raspušta, Tačijevi planovi propali

Prema saznanjima do kojih je portalKosovo onlajn došao iz nekoliko izvora na Kosovu, poslanici Skupštine će sutra glasati za njeno raspuštanje.

Izvor: Kosovo online
Podeli
Foto: EPA/Kushtrim Ternava
Foto: EPA/Kushtrim Ternava

Taj portal takođe saznaje da većina predstavnika manjinskih stranaka, 20 poslanika od kojih je 10 u poslaničkoj grupi Srpske liste, neće biti prisutna na toj sednici i neće učestvovati u glasanju, kao ni da Srpska lista neće prisustvovati glasanju jer se drži po strani u međualbanskom nadmudrivanju.

Ovakav scenario prema saznanjima portala Kosovo onlajn nije najsrećnije rešenje za Demokratsku partiju Kosova Kadrija Veseljija, i Hašima Tačija, koja je na sve načine pokušavala da prolongira raspisivanje izbora, uprkos javno izraženoj želji za raspuštanjem parlamenta.

Poslanici DPK će tako sutra biti u skupštinskim klupama i glasaće za raspuštanje jer nisu uspeli da naprave neku drugu većinu za formiranje nove vlade bez izbora.

Prema ranijem pisanju Kosovo onlajn, izbori će najverovatnije biti raspisani 29. septembra. Prema informacijama portala, oni eventualno mogu biti prolongirani za 6. oktobar, ali su neizbežni u trenutnoj konstelaciji snaga na kosovskoj političkoj sceni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 114 idi na stranu