Slučaj "Reket": Kojim će putem Severna Makedonija

Ministar spoljnih poslova Severne Makedonije Nikola Dimitrov ocenio je da je neophodno sveobuhvatno i odlučno rešavanje slučaja „Reket“, piše "Sputnjik".

Izvor: Sputnjik
Podeli
Foto: EPA/GEORGI LICOVSKI
Foto: EPA/GEORGI LICOVSKI

„Mogućnost da je tužilac iz Specijalnog tužilaštva umešan u trgovanje sa odgovornošću, maksimalno povećava potrebu za sveobuhvatnim i odlučnim rešavanjem ovog slučaja“, naveo je Dimitrov na društvenim mrežama."

Prema njegovim rečima, ako je onaj ko je trebao da procesuira kriminal stao na stranu kriminalaca, to treba da bude dodatni motiv u borbi za pravdu.

„Rešavanje i pravda u slučaju ’Reket‘, ali i rešavanje svih drugih kriminala. ’Reket‘ je zapravo raskrsnica. Jedan put vodi ka budućnosti, drugi ka provaliji“, zaključio je Dimitrov na Fejsbuku.

U slučaju „Reket“ u Severnoj Makedoniji optužen je makedonski šoumen Bojan Jovanovski, poznatiji kao Boki 13, koji je od skopskog biznismena Jordana Kamčeva iznudio više od milion evra u zamenu za oslobađanje od pritvora i rešenje koje bi morala da potpiše šefica Specijalnog tužilaštva Katica Janeva.

U prisluškivanim razgovorima između Kamčeva i Bokija 13, koji je objavio italijanski list „Veritas“, čuje se i glas Janeve koja se obraća Kamčevu rečima da „ne brine i da će sve biti u redu“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 182 idi na stranu