Vulin: Vojska Srbije 9. maja na Crvenom trgu

Aleksandar Vulin izjavio je da se sporazum Vučića i Putina, o vojno-tehničkoj saradnji dve zemlje uspešno sprovodi i nastaviće da daje rezultate.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Screenshot/O2
Foto: Screenshot/O2

Kako je saopštilo srpsko Ministarstvo odbrane, Vulin, koji u poseti Rusiji boravi na poziv svog ruskog kolege Sergeja Šojgua, rekao je da će Vojska Srbije nastaviti da sarađuje sa oružanim snagama Rusije i da se vojno-tehnička saradnja odvija u skladu sa ugovorom.

"Svi rokovi se apsolutno poštuju i možemo sa zadovoljstvom da kažemo da će sporazum dva predsednika nastaviti da daje odlične rezultate. I već sada je značajno pomogao u razvoju i naših odnosa ali i naše borbene gotovosti. Ministar Šojgu je prihvatio poziv predsednika Vučića da poseti Srbiju", rekao je srpski ministar odbrane.

On je dodao da je Šojgu izrazio svoje poštovanje prema predsedniku Vučiću i srpskoj politici vojne neutralnosti i slobodne zemlje, i pozvao predsednika Vučića i počasnu četu VS da uzmu učešće na paradi povodom 75 godina od pobede u Drugom svetskom ratu, 9. maja iduće godine.

"Mi smo zajedno pobedili, zajedno treba i da proslavljamo. Vojska Srbije će biti na Crvenom trgu 9. maja (2020) sa svojim vrhovnim komandantom, sa svim ostalim zemljama pobednicama, svima nama koji smo bili protiv fašizma, kao predstavnici slobodnih naroda što smo bili tada, a kao što smo i sada", istakao je Vulin.

Ministar Šojgu, koji se srpskom kolegi Vulinu obratio sa dragi prijetelju, rekao je da mu je drago što je ponovo s njim i što saradnja Rusije i Srbije traje odavno i stalno razvija, a to se pre svega vidi u vojnim vežbama, međunarodnim vojnim igrama u kojima predstavnici dve zemlje zajedno učestvuju, kaže se u saopštenju Ministarstva odbrane Srbije.

"Sve to pomaže boljim odnosima naših oficira ali i oružanih snaga dve zemlje. Važno je i što se razvija vojno-tehnička saradnja Rusije i Srbije. Sve što smo planirali ove godine i realizovaćemo", rekao je general-armije Šojgu.

Ministri Vulin i Šojgu prisustvovali su svečanom zatvaranju petih "Međunarodnih vojnih igara" koje su održane na 21 poligonu u 10 zemalja: Ruskoj Federaciji, Azerbejdžanu, Jermeniji, Belorusiji, Indiji, Iranu, Kazahstanu, Kini, Mongoliji i Uzbekistanu. Učestvovale su 223 ekipe iz 39 zemalja Evrope, Azije, Afrike, Centralne i Latinske Amerike.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 123 idi na stranu