"Albanski narod ne zaslužuje da bude poslednji u regionu"

Tirana -- Političari u Albaniji treba hitno da odustanu od svoje tvrdoglavosti, jer albanski narod ne zaslužuje da bude poslednji u regionu, poručio je Iljir Meta.

Izvor: Tanjug
Podeli
Ilustracija: EPA/Valdrin Xhemaj
Ilustracija: EPA/Valdrin Xhemaj

Albanski predsednik je na Fejsbuku naveo da politički lideri u Albaniji treba hitno da odustanu od svoje tvrdoglavosti i da ne idu ne demokratskim i ne evropskim putevima, jer tako "ostavljaju zemlju dugoročno izvan bezbednog evropskog i željenog puta svih Albanaca".

On je ukazao da je tokom poslednje tri decenije Albanija propustila mogućnost da postane deo EU i ocenio da albanski narod ne zaslužuje da ostane poslednji u regionu "zbog svojih pokvarenih vođa".

"Zemlja koja u 2000. i 2001. godini bila skoro sa istim tempom integracija kao Hrvatska, i mnogo ispred Srbije i Crne Gore. Sada je jasno gde je Hrvatska, ali i Srbija i Crna Gora. Takođe, žrtvovanje mogućnosti za početak pregovora sa Severnom Makedonijom ne može da bude niti rešenje, niti spas za naš ugled kada ne želimo da ispunimo obaveze koje svako poznaje. Naš narod ne zaslužuje da bude poslednji u regionu", naveo je Meta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 492 idi na stranu