"Predsednici Hrvatske se prečesto događa da mora da demantuje izjave"

Predsednici Hrvatske se prečesto događa da mora da demantuje izjave, istakli su savetnici Željka Komšića na sastanku sa ambasadorom Hrvatske u BiH.

Izvor: B92, index.hr
Podeli
Foto: EPA-EFE/ABIR SULTAN
Foto: EPA-EFE/ABIR SULTAN

Na poziv Kancelarije predsedavajućeg Predsedništva Bosne i Hercegovine Željka Komšića danas je u Predsedništvu BiH održan sastanak savetnika Branimira Jukića i Slavena Kovačevića sa ambasadorom Republike Hrvatske, Ivanom Sabolićem.

Povod sastanka bile su neprihvatljive izjave predsednice Republike Hrvatske, Kolinde Grabar-Kitarović o Bosni i Hercegovini prilikom njene posete Izraelu date za Džerusalem post.

Ambasador Sabolić je izneo zvaničan stav Kancelarije Predsednice Republike Hrvatske i Ministarstva spoljnih poslova Republike Hrvatske da navedene izjave nisu tačne i da predsednica Hrvatske "tako nešto nikada nije izjavila".

Indeks navodi da su dvojica Komšićevih savetnika Branimir Jukić i Slaven Kovačević tom prilikom istakli kako se predsednici Hrvatske "suviše često dešava da određene izjave završe u medijima, koje se tek naknadno demantuju, poput izjave o deset hiljada ekstremista u Bosni i Hercegovini, kao i da reakcije na izjave ne dolaze samo iz Bosne i Hercegovine, nego i iz Hrvatske".

Ocenili su i kako je predsednici "trebalo previše vremena da u medijima demantuje spornu izjavu", stoji u saopštenju.

U saopštenju se navodi i da su Komšić i njegovi saradnici skrenuli pažnju ambasadoru Saboliću "na upade naoružanih pripadnika policije Republike Hrvatske na teritoriju Bosne i Hercegovine u reonu Bosanske krajine čime se narušava teritorijalni integritet i suverenitet BiH", uz ocenu da ovakve situacije mogu da izazovu ne samo nesporazume nego i da eskaliraju u neželjenom pravcu", prenosi Indeks.

Pročitajte još:

Kolinda kaže da nije rekla šta je rekla

Ambasador Hrvatske pozvan na hitan sastanak zbog Kolindine izjave

I novinarka sad brani Kolindu: Nije pominjala vladu BiH

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 165 idi na stranu