Dodik preglasan, ide li BiH u spor sa HR zbog Pelješkog mosta?

Nakon sednice Predsedništva BiH predsedavajući Milorad Dodik rekao je da je usvojena odluka o pokretanju spora o Pelješkom mostu, ali da on to nije podržao.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: EPA/Georg Hochmuth
Foto: EPA/Georg Hochmuth

"Bilo je i predloga oko obustavljanja radova na Pelješkom mostu i otvaranje spora sa Hrvatskom. Željko Komšić i Šefik Džaferović su glasali za tu odluku", rekao je Dodik i dodao:

"U formalnom smislu se smatra usvojenom, ali s obzirom da svaki član ima pravo na vitalni interes, ja sam potegao kao srpski član Predsedništva pitanje vitalnog entitetskog interesa i objasniću u Narodnoj skupštini RS zašto to nije dobro."

On je naveo da se u danu kada je posle deset godina potpisan ugovor o izgradnji mosta na reci Savi usvaja odluka koja može poremetiti tu priču, prenosi RTRS.

"Moj zahtev je bio da se sa Hrvatskom napravi sporazum o granici, ali su se oni usmerili na most Pelješac. Ključno je pitanje da se otvori problem sa Hrvatskom i EU. Mislim da je previše subjekata s kojim bismo imali probleme i mislim da je u interesu da se ta odluka ne donese", ocenio je Dodik.

Posebna sednica

Posebna sednica Narodne skupštine Republike Srpske (NSRS), na zahtev predsedavajućeg Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika, biće održana u četvrtak, 18. jula, odlučio je u utorak uveče parlamentrani kolegijum.

Parlament će se na toj sednici izjašnjavati o stavu srpskog član kolektivnog šefa države BiH, Dodika, koji se ranje danas usprotivio odluci koju su donela preostala dva člana Predsedništva, bošnjački Šafik Džaferović i hrvatski Željko Komšić o pokretanju spora protiv gradnje Pelješkog mosta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 165 idi na stranu