Posle razornog zemljotresa, Meksiku se približava "Katja"

Meksiko Siti -- Uragan Katja koji preti Meksiku jača i verovatno će stići do kopna u Meksičkom zalivu svega dan pošto je tu zemlju pogodio razorni zemljotres magnitude 8,1.

Izvor: Beta/AP
Podeli
Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP

Američki Nacionalni centar za uragane saopštio je da su vetrovi uragana Katja dostigli brzinu od 165 kilometara na čas danas posle podne i da se očekuje njihovo jačanje.

Centar uragana je oko 210 kilometara severno od grada Verakruza, a on bi mogao da pogodi popularnu turističku oblast u saveznoj državi Jukatan u subotu rano ujutru, navodi se u saopštenju.

Uragan Katja mogao bi da izazove velike poplave koje bi ugrozile živote ljudi u planinskim oblastima.

U snažnom zemljotresu koji je kasno sinoć pogodio jug Meksika poginulo je najmanje 35 osoba. To je najjači zemljotres koji je pogodio Meksiko u ovom veku.

U meksičkoj saveznoj državi Čiapas, najbližoj epicentru zemljotresa, poginulo je najmanje 10 osoba, u susednoj državi Oahaka stradale su najmanje 23 osobe, dok su dve osobe poginule u saveznoj državi Tabasko.

Zemljotres je najteže pogodio grad Jučitan sa 100.000 stanovnika, centar kulture Zapoteka, u saveznoj državi Oahaka. U Jučitanu je stradalo 17 osoba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.