Tihić: Odličan potez Srbije

Beograd -- Predsedavajući Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH i lider Stranke demokratske akcije Sulejman Tihić pozdravio je odluku Srbije da isporuči gas za BiH.

Izvor: Politika, Tanjug
Podeli

"Pozajmljujući nam gas, kojeg ni ona nije imala dovoljno, Srbija je povukla odličan potez, pre svega prema građanima Sarajeva, Zvornika i drugih mesta koja su zbog nestašice ovog energenta ostali bez grejanja", izjavio je Tihić za "Politiku".

"Nazvao sam predsednika Srbije Borisa Tadića i zahvalio sam mu na ovom humanom gestu. Prihvatio sam da razgovaramo o njegovom predlogu da Srbija postane regionalno skladište gasa, kako bismo u budućnosti izbegli slične situacije", rekao je Sulejman Tihić.

On je naglasio da "ovakvi i slični postupci, što je najvažnije, bitno doprinose uspostavljanju poverenja među običnim ljudima u Srbiji i BiH“.

Tihić je dodao da ne treba previše pažnje obraćati na one koji i na sajtovima sarajevske dnevne štampe kritikuju vlasti Federacije BiH što su napravile gasni aranžman sa Srbijom.

"Ogromna većina građana je jako zadovoljna postupkom Srbije jer opet imaju grejanje u stanovima. Ne verujem da je iko od kritičara gasnog sporazuma Srbije i BiH zavrnuo radijatore i odabrao da se smrzava u stanu samo zbog toga što gas dobijamo iz Srbije”, istakao je Tihić.

Potpredsednik Republike Srpske i SDA Adil Osmanović postupak Srbije nazvao je "dobrim komšijskim gestom“.

Odluku Beograda pozdravila je i gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac, kao gest dobre volje Srbije i njenog predsednika Tadića, koji je dao političku saglasnost da "Srbijagas" isporučuje gas BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 96 idi na stranu