Ema Šaplen nastupila u Viminacijumu

Požarevac -- U okviru “Rimske noći” u Viminacijumu kod Kostolca sinoć je održan koncert francuske operske dive Eme Šaplen.

Izvor: B92
Podeli

Pred oko 3.000 posetilaca, među kojima je bilo više stotina visokih zvanica, ambasadora i ljudi iz kulturnog, javnog i političkog života, Šaplen je nastupila u pratnji mešovitog hora Radio-televizije Srbije, kompozitora i pijaniste Aleksandra Simića i orkestra koji je predvodio Ognjen Radivojević.

Operska diva za koju mnogi smatraju da ima najfascinantniji glas današnjice nastupila je na prostoru rimskog carskog mauzoleja koji je za ovu priliku bio posebno pripremljen.

Organizator i direktor projekta "Viminacijum” arheolog Miomir Korać navodi da je “Rimska noć”, koja se drugu godinu za redom održava na ovom prostoru, jedan od načina da se skrene pažnja domaće i svetske javnosti, promoviše kulturna baština na ovom prostoru i od nje naprave ekonomski održivi projekti.

Za visoke zvanice "Viminacijuma" sinoć je upriličen koktel u atrijumu “Rimske kuće”, objektu u izgradnji koji je zamišljen kao naučno-istraživački centar veličine 4.000 kvadratnih metara.

Utisak “Rimske noći” i nastupa Eme Šaplen u ambijentu iskopina glavnog grada rimske provincije Gornje Mezije u određenoj meri pokvarila je odluka organizatora da posetiocima bez posebnih propusnica ograniči pristup.

Za posebne zvanice, obezbeđeno je oko 350 mesta u ograđenom prostoru oko bine i mauzoleja, dok su ostali nastup pratili na platou preko dva velika ekrana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 89 idi na stranu