BIN LADEN JAVNO OSUMNJICEN ZA NAPADE

Podeli

Americki drzavni sekretar Kolin Pauel je u cetvrtak po prvi put potvrdio da je Osama bin Laden osumnjicen za teroristicke napade u Njujorku i Vasingtonu. "Trazimo takve teroristicke organizacije koje imaju takav kapacitet koji bi bio neophodan da izvede napade kao sto je bio napad na Svetski trgovinski centar i Pentagon. Jos uvek nismo javno identifikovali organizaciju za koju verujemo da je odgovorna, ali ako pogledate u listu kandidata, samo jedna postoji u regionu", napomenuo je Pauel. On je potvrdio da pri tome misli na Bin Ladena, prenosi Srna.

Americke vlasti identifikovale su Amira i Adnaba Buharija, dvojicu terorista za koje se veruje da su upravljali otetim avionima kojima je unisten Svetski trgovacki centar u Njujorku, objavio je CNN pozivajuci se na izvore bliske istrazi, prenosi Srna. Objavljene su i fotografije dva muskarca u tridesetim godinama, s retkim bradama i brkovima. O njima se pre govorilo kao o dvojici Saudijaca koji su se u avione ukrcali u Bostonu.

Americki drzavni sekretar Kolin Pauel saopstio je da je u cetiri oteta aviona, koji su u samoubilackoj akciji udarili u zgrade Svetskog trgovackog centra i Pentagona, cetvrti je pao u Pensilvaniji, bilo ukupno 18 otmicara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 476 idi na stranu