OTETO 11 AVIONA OD CEGA OSAM PALO

Podeli

U SAD je oteto ukupno 11 aviona, od cega je osam palo na americke gradove ili njihovu okolinu, a sudbina jos tri oteta aviona je nepoznata - javila je TV kompanija Ci-En-En, prenosi Srna.

Prva dva aviona Boing-757 i Boing 767 u intervalu od 15 minuta udarili su u dve zgrade Svetskog trgovinskog centra u Njujorku, usled cega su obe zgrade srusene. Oba su pripadala americkoj avio-kompaniji “Amerika Erlans”, a u "Boingu-767", koji je letio iz Bostona u Los Andjelos, poginula su 92 lica. U drugom avionu iste kompanije "Boing-757", koji je letio iz Dalasa u Los Andjelos i udario u drugi toranj Centra, poginula su 64 lica. Treci avion je pao na zapadno krilo Pentagona, napravivsi rupu vecu od sto metara precnika, pripadao je avio kompaniji “Junajted erlajns” i u njemu je poginulo 65 ljudi, a cetvrti avion, koji je leteo na liniji Njuark-San Francisko, pao je u Pensilvaniji. Peti Boing-737 se razbio nedaleko od Pitsburga, a pripadao je avio-kompaniji “Junajted erlajns” i poginulo je 45 ljudi, a sesti sa 54 putnika je pao na vasingtonski aerodrom Dalas. Sedmi avion Boing-747 su oborili americki lovci F-17, a osmi su americke protivvazdusne snage prisilile da sleti u rejonu letnje rezidencije americkog predsednika Kemp dejvid, u drzavi Virdzinija.

Skoro istovremeno oteta su cetiri putnicka aviona u Bostonu, Vasingtonu i Njuarku, pri cemu su otmicari - kako se nezvanicno saznaje - imali saucesnike u svakom od tih aviona, prenosi Sense. Posle preuzimanja kontrole na avionima, saucesnici iz redova putnika su, kako se navodi, preuzeli pilotske komande i usmerili ove moderne putnicke letilice (Boing 757 i 767) u samoubilacke napade na dve zgrade Svetskog trgovinskog centra i zapadno krilo Pentagona, u kome se nalazi i komandni centar Kopnenih snaga americke armije. Kako je to moglo skoro istovremeno da bude izvedeno sa cetiri aviona, tek ce se cuti i objasniti...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 476 idi na stranu