Oglasio se zvanični Izrael: Ovo je početak, likvidirani su komandanati

Pristalice HAMAS-a i "Islamskog džihada» će platiti visoku cenu za svoje akcije, izjavio je premijer Izraela Benjamin Netanjahu tokom obraćanja građanima.

Izvor: B92, Sputnjik
Podeli
EPA-EFE/  AMIT SHABI/ POOL
EPA-EFE/ AMIT SHABI/ POOL

UŽIVO "Ovo je tek početak": Raketiran Tel Aviv; Napadnut i Aškelon; Upozorenje: "Uništićemo grad"

Iz Izraela za B92.net: Ovo me podseća na NATO bombardovanje - Srbi nas razumeju

Zastrašujući prizori iz Izraela VIDEO

Ministar odbrane Izraela Beni Ganc je dodao da je napad na Pojas Gaze "tek početak".

"Nalazimo se usred bitke. Juče i danas vojska je izvela napad na stotine ciljeva Hamasa i "Islamskog džihada". Likvidirani su desetine komandanata, uključujući i visoke vojne zvaničnike. Nastavljamo da izvodimo napade. Imali smo sastanak i doneli odluke. Hamas će platiti, platiti visoku cenu za svoju odluku da granatira izraelsku teritoriju. Za ovu bitku će biti potrebno vreme i strpljenje", rekao je Netanijahu.

Načelnik Generalštaba Izraela Aviv Kohavi saopštio je da je spreman da proširi operacije u Pojasu Gaze, ako bude bilo potrebno.

"Nastavićemo da izvodimo napade i nećemo ostaviti čitavim ni jedan tunel (koji palestinski ekstremisti koriste za napad na Izrael)", rekao je Kohavi.

Sukob izraelske vojske i Hamasa kulminirao je večeras raketnim udarima na glavni grad Izraela Tel Aviv, čime su se obistinile Hamasove pretnje koji je raketiranjem upozorio ukoliko se nastave udari na Gazu. Udari na Gazu nastavljeni su posle raketiranja Tel Aviva koji trenutno sanira posledice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 417 idi na stranu