On Srbiji ne da u EU?

Nemački stručnjak za Zapadni Balkan Bodo Veber otkrio je za kosovske medije koji zapadni politčar zapravo koči širenje EU na Zapadni Balkan.

Izvor: Sputnjik, Kosovo online
Pošaljite komentar
  1. Pa ako Žan Mari dobije izbore onda mozda nesto i dobijemo, tj udjemo u tu famoznu EU
    (Zoc, 8. oktobar 2021 19:25)

    # Link komentara

  2. Pa to je licno Makron izjavio jos krajem prosle godine i zato to nikoga ne bi treblo da cudi.Jedino je to sto je Makron to glasno rekao, a jos neki koji misle kao i on cute.
    (humanista, 8. oktobar 2021 13:01)

    # Link komentara

  3. а ти "Србијо" купуј од француске мистрале, радаре и електронику за тенкове
    (МилеНС, 8. oktobar 2021 12:58)

    # Link komentara

  4. Daj da se ne lažemo, da li je Albaniji, Bosni, Makedoniji, pa i Srbiji mesto u EU? Kad ove zemlje sprovedu ozbiljne reforme onda mogu razmišljati o EU, a ne da se traže izgovore, ne da im ovaj ili onaj. Zeznuli su se sa Runumijom i Bugarskom, sigurno se neće zeznuti ponovo.
    (Dare, 8. oktobar 2021 12:35)

    # Link komentara

  5. Hvala Makron, spasavaš nas bede...živ bio i veliki porastao
    (Pera, 8. oktobar 2021 10:58)

    Najsiromašnije članica EU ima 30% višu kupovnu moć od nas. Najgore plasirana na listi korupcije je 30 mesta bolje plasirana od nas. Svi glavni univerzitet u EU su ispred naših. Svi odvajaju više novca za kulturu i nauku. Uglavnom, da ne dužim, najgora članica EU je u svemu bolja od nas. Stvarno se spasimo.
    (Mila, 8. oktobar 2021 12:24)

    # Link komentara

  6. Mi sami sustinski nismo hteli u EU i red je da to postujemo...
    (Umoran, 8. oktobar 2021 11:50)

    # Link komentara

  7. Zar nije pre neki dan rečeno da je na Brdu "Makron sve shvatio"?
    (tandžara, 8. oktobar 2021 11:46)

    # Link komentara

  8. površna analiza - Brisel se plaši novog Brexita i to je jedini razlog. Uzrok Brexita je jasan - EU se previše ponaša kao naddržava i ignoriše nacionalne interese koji su često opravdano u suprotnosti sa EU politikom (energetska politika npr.). Drugo slobodan protok robe i ljudi je pokazao negativan efekat za sve osim za globalne korporacije. Siromašne zemlje gube obrazovano i najsposobnije stanovništvo, bogate doživljavaju pad realnih primanja srednjeg sloja zbog nekontrolisane imigracije. Korupcija i način korištenja netransparentnih fondova za razvoj je takođe izvor nezadovoljstva stanovništva stare Evrope
    EU treba da se reformiše i riješi te probleme pre nego što se dalje proširi. Ali za to nema spremnosti jer su globalisti i njihovi lobisti previše moćni u Briselu. Drugo ko god se zalaže za proširenje biće kažnjen na nacionalnim izborima.
    (obi van, 8. oktobar 2021 11:33)

    # Link komentara

  9. Makron ionako gubi sledeće izbore jer je nepopularan. Koja god opcija pobedi u francuskoj, naklonjena je u srbiji, osim Makronove levice.
    (rosko, 8. oktobar 2021 10:27)

    Macron kalkulira, jer iduće godine ima izbore za drugi i posljednji mandat. Naime, desničari/nacionalisti pod vodstvom Marine Le Pen se rezolutno protive daljnjem proširenju i ako ona dođe na mjesto predsjednika, onda će tek biti burno.
    (Spectator, 8. oktobar 2021 11:29)

    # Link komentara

  10. Srbija prvo treba da ispuni uslove. Vladavina prava, nezavisno pravosudje, sloboda medija, pošteni izbori... Nažalost, za sada je daleko od toga.
    (Mariborcan1970, 8. oktobar 2021 11:23)

    # Link komentara

  11. Dok ne usvojimo evropske vrednosti, ne očistimo pre svega sudstvo od korupcije i ne pohapsimo lopove i kriminalce (i pojedine političare) nema ništa od EU. Nema to veze sa Makronom, to je za naše dobro.
    (Locutus, 8. oktobar 2021 11:02)

    # Link komentara

  12. ma kakva evropa za Albance? jeste li ludi
    (Dragan, 8. oktobar 2021 10:58)

    # Link komentara

  13. Hvala Makron, spasavaš nas bede...živ bio i veliki porastao
    (Pera, 8. oktobar 2021 10:58)

    # Link komentara

  14. Kada bi to bilo zaista tako onda bismo mogli da kazemo "hvala gospodine Makron". Naravno, nema od toga nista, Makron se pita koliko i ja sto se pitam. Neko nas je do sada spasavao od toga da izvrsimo kolektivno samoubistvi, nadam se da ce tako i ostati. Ako se docepaju EPS-a, vodosnabdevanja i poljoprivrednog zemljista, onda smo ga ugasili.
    (mitke, 8. oktobar 2021 10:56)

    # Link komentara

  15. "Francuski predsednik Makron ozbiljno se protivi daljem proširenju Evropske unije, ali to ne izgovara naglas. On čak utiče na druge zemlje da blokiraju dalje proširenje EU"

    Protivi se prosirenju EU ali zato su u EU (kao francuske prekomorske zemlje) silne kolonije koja sa Evropom imaju zajednicko kao ja sa Zen budizmom. Da ne govorimo o muslimanskoj populaciji koja je okupirala Francusku i nema nameru da se zaustavi. Misli da je deGaulle.
    (mikin, 8. oktobar 2021 10:40)

    # Link komentara

  16. Na Kalemegdanu postoji jedan od najvećih spomenika u Beogradu gde piše "Volimo Francusku kao što je i ona nas volela 1914-1918". A blizu Kališa je i spomen ploča gde se nekad nalazila Narodna biblioteka Srbije, koja je čuvala neprocenjiva dokumenta iz naše istorije i potpuno je izgorela u Nemačkom bombardovanju 1941. godine. Ostavili su nama naši pretci poruke uklesane u kamenu kome da verujemo od ta dva naroda. Toliko.
    (Milanche, 8. oktobar 2021 10:32)

    # Link komentara

  17. Makron ionako gubi sledeće izbore jer je nepopularan. Koja god opcija pobedi u francuskoj, naklonjena je u srbiji, osim Makronove levice.
    (rosko, 8. oktobar 2021 10:27)

    # Link komentara