EU više nikome ne garantuje članstvo?

Brisel -- EU više ne može da pristane da pruži garancije za buduće članstvo šest balkanskih zemalja kojima je obećano mesto u bloku, objavio je Rojters.

Izvor: Sputnjik
Pošaljite komentar
  1. Sve ono sto je Dodik rekao u Madjarskoj pre neki dan je susta istina.
    (Si, 29. septembar 2021 01:35)

    # Link komentara

  2. EU ne može da garantuje, jer nezna da li če neka zemlja da ispuni uslove, jer ne zna da li će neka zemlja da izgubi volju za članstvo, jer ne zna da li će neke od postojećih članica da stavi veto, jer postoji opcija referenduma. Dakle EU iz objektivnih razloga ne može da garantuje prijem. BiH zbog srpske politike nema ni status kandidata i u istoj je situaciji kao Kosovo.
    (cro race, 29. septembar 2021 00:08)

    # Link komentara

  3. Evropa ima 47 država.
    EU ima 27 država.
    Van EU je 20 evropskih država.
    (exit, 28. septembar 2021 23:38)

    # Link komentara

  4. I najvecim evrofanaticima je jasno da od prosirenja nema nista, a najjasnije je bilo kada je albanska lobistkinja inace pregovarac za kosovo*, Violja Fon Krasnici twitovala da je "super vest, SRB nece otvoriti ni 1 poglavlje u 2020.."...
    Ta njena radost uverila je sve evrofanatike u SRB da od EU prosirenja nema nista, zato je pomalo i degute kad se cuje iz Bruxells/a o "uticaju" Kine ili nekih drugih..
    Ne valjda je trebalo da SRB ceka milost EU?
    A sto se tice bogatih zemalja na severu Evrope i nj stavova o prosirenju, pa to samo pokazuje sta je danas Eu, to nije nikakva bajka nego realnost danasnje Eu koji na severu i zapdu smatraju da jug Evrope njih posmatra kao bankomat...
    Zato je odlicno sto je SRB sve na vreme ukapirala i sto danas nemamo problem da se razvijamo i bez ikakve pomoci EU..
    (C i n i k, 28. septembar 2021 21:32)

    # Link komentara

  5. "Danska, Francuska i Holandija strahuju da se ne ponovi scenario ubrzanog prijema Rumunije i Bugarske 2007. godine i lošeg upravljanja migracijama radnika iz istočne Evrope u Britaniju, što je, kako se ocenjuje, mnoge Britance okrenulo protiv Unije."

    A vi iz pomenutih drzava ste sada potreseni migracijama radnika iz istocne Evrope u Britaniju i potpuno zateceni izlaskom Britanije iz Unije?! Pa Britanija je sada za vas "treci svet"! Niste uspeli a zadrzite Britaniju u Uniji a o Zapadnom Balkanu je izlisno i razgovarati. Bar im recite istinu u oci. Dosta sa lagarijama.
    (mikin, 28. septembar 2021 20:37)

    # Link komentara

  6. Iskreno su rekli moze se konacno manje vise izvuci izmedju redova. To oni i misle godinama. Zna se da oni nece nas nikada u EU. Niti su ikada hteli ta prica je bila samo zavlacenje za kosovo. Albaniju ,Makedoniju i Bosnu nece zbog muslimana sto je jako bitno jer im je dosta i onih koje imaju a jos bi im i ovi nagrnuli cim bi se otvorile granice i nece ih. A Srbiju kao pravoslavnu zemlju gledaju kao vekovnog saveznika rusije i zato sto smo pravoslavci i nece nas i mrze nas. Oni su zato i rasparcali SFRJ zato sto im je bila pretnja i izvukli dve katolicke repubilike Sloveniju i Hrvatsku i to je kraj. Druga su prica Rumunija i Bugarska to su im bili saveznici u drugom svetskom ratu i uvek su im bili sluge i podguzne muve. Srbija im se uvek suprostavlja kroz vekove i svetkse ratove i Srbija je morala da bude kaznjena. I sada za kraj su nam okupirali deo zemlje dali je svojim poslusnicima i nas tako drze na kratkoj uzici vec 20 godina ucenjujuci nam nekim pregovorima, pristupima, fondovima sve zarad priznanja oduzimanja sopstvene teritorije i drzanje u nekom vidu "blage" izolacije. Stvarajuci pritisak zarad necega gde nas nikada nece primiti, pod uslovom nekako da se odreknemo svog legitimnog dela teritorije i to svojevoljno po mogucnosti.
    (Jole, 28. septembar 2021 19:53)

    # Link komentara

  7. Obećali smo, ali ne možemo da garantujemo :)
    Kao Albanci sa briselskim sporazumom.
    (prašnjavi, 28. septembar 2021 19:17)

    # Link komentara

  8. lepo recite da nema nista i da znamo, mada je i ovako jasno vecini.
    (AC-DC, 28. septembar 2021 19:04)

    # Link komentara

  9. ||Jooj kad se sjetim nasih. Ne mozemo u EU ako ne predamo Gotovinu. Nikada. Del Ponte (nije mi draga) sa smjeskom odgovara na pitanja novinara u Zagrebu, a sad pitajte svoje i za drugi, bitniji razlog. Nakon pada Sanadera i ekipe, izaslo je na vidjelo da je taj razlog bio ni vise ni manje nego poglavlje 23. Neovisno sudstvo, draga gospodo. A sad ajmoooo, ne dajte |Kosovo, RS ili whatever. Dosta su vas ucjenjivali. Hahaha.
    (oddy, 28. septembar 2021 18:58)

    # Link komentara

  10. Izvor Sputnik.
    @lesa
    I 12g se nismo mrdnuli na tom putu. Pre 5g otvoreno prvo poglavlje jos nijedno nije zatvoreno (ona 2 se ne broje, obrazovanje i tehnologija su već usklađeni). Mogu da kažu i da nam garantuju, mi za 20g nećemo to završiti.
    (drvobradi, 28. septembar 2021 18:53)

    # Link komentara

  11. Zar stvarno neko misli da mi ne znamo da nas neće i ne žele? Igramo se 'ko prvi trepne' jer obe strane hoće da optuže ovu drugu za neproširenje EU. Oni kao glume da nas hoće, ali prvo standard, a mi kao glumimo da ne znamo da nas neće pa se šatro trudimo da dostignemo te standarde.
    (Zoka Koka, 28. septembar 2021 18:49)

    # Link komentara

  12. 20 godina nas zavlace a mi se pravimo ludi i ako vrlo dobro znamo da od pocetka te price nema nista.
    (lesa, 28. septembar 2021 18:04)

    Misliš, Srbija zavlači od dobijanja statusa kandidata pa do dana današnjeg? Budimo realni, ne trebamo mi njima, već oni nama. Ne možeš da se praviš blesav godinama, kao neke reforme, sve polovično. Sve samo na papiru ili čak protivno pregovorima i poglavljima. Pravne države sve manje na vidiku, pa malo braća Rusi, pa malo braća Kinezi. Pa izbori svake dve godine, i ostale trice i kučine.
    (BS, 28. septembar 2021 18:33)

    # Link komentara

  13. Žao mi je Sj. Makedonije koju blokira Bugarska, ali i BiH, koju blokira Dodik i RS! Ostale- ne žalim, jer npr. Srbija uopće ne želi ući u EU!
    (ANTE BAN, 28. septembar 2021 18:28)

    # Link komentara

  14. Znali smo, zato “u se i u svoje kljuse”.

    Sami sebe treba da razvijamo i napredujemo pa će sama EU doći ka nama, a da li ćemo je zeleti ?
    (Zevs, 28. septembar 2021 18:27)

    # Link komentara

  15. Ne bih da zvučim zlurado ali to članstvo više nije zagarantovano ni Francuskoj i Nemačkoj a ne Balkanskim despotijama.
    (Rob Sinji, 28. septembar 2021 18:25)

    # Link komentara

  16. I, šta ćemo sad?
    (Advokat, 28. septembar 2021 18:24)

    # Link komentara

  17. Jedan razlog da nas ucenjuju manje.Ne sumnjam da ce ,,slozna braca,, izmisliti nesto novo.
    (humanista, 28. septembar 2021 18:15)

    # Link komentara

  18. Nije istina... Srbija i ne želi ali Crna Gora,Albanija i S.Makedonija hoće..
    (Plavo se more talasa, 28. septembar 2021 18:09)

    # Link komentara

  19. Ma ko jos vise veruje u vase nedvosmislene podrske koje su sve sem nedvosmislene. Niste uopste interesantni a bogami se i pokazalo da nista ne predstavljate na svetskoj sceni. Brinite se vi o Poljskoj i Madjarskoj a nas se klonite, pokazali ste vi sta mislite o Srbima.
    (Thor, 28. septembar 2021 18:05)

    # Link komentara

  20. 20 godina nas zavlace a mi se pravimo ludi i ako vrlo dobro znamo da od pocetka te price nema nista.
    (lesa, 28. septembar 2021 18:04)

    # Link komentara