"Novi treći put" analizira: Ko su "crveni psi" američke politike i šta žele?

Davne 1994. Bil Klinton doživeo je šok na midterms izborima. Dve godine posle pobede nad republikanskim predsednikom Džordžem Bušem Starijim, kao prvi demokrata posle 12 godina, nije uspeo da dugo zadrži svoje pozicije. Na midterms izborima izgubio je većinu u Senatu, a u Predstavničkom domu demokrate su izgubile čak 54 mesta i većinu prvi put posle 42 godine.

Milić Dimtirije
Pošaljite komentar
  1. Slažem se da je Republikanska stranka doživjela transformaciju glasača ka multirasnom radništvu van velikih gradova. Njih je vrijeme pregazilo jer su njihovi predstavnici u vlasti konstantno izglasavali zakone u korist krupnog kapitala, a protiv njih. Tramp ih je identifikovao i animirao kroz Republikansku partiju skoro pa slučajno. Recimo da su republikanci malo manje korumpirani. Polarizacija društva za njegovog mandata je iskopala rovove ovo vrlo jasnih ideja, nema tu filozofije. Mnogi će se prepoznati na tradicionalno drugoj strani, a ove "duboke" analize, planovi, predsjednici, pozivanja na skoriju istoriju, identifikovanje podgupacija i njihovih motivacija je nepotrebno da bi se shvatila situacija. Tramp je bio tektonski poremećaj, a ti si ili sa ove ili one strane. Hvala.
    (Zbunjen, 23. jun 2021 21:40)

    # Link komentara

  2. Овај текст је из левичарског пера, типа - баби је мило, што јој се снило и нема много везе са реалношћу.
    Не демократе, него олигархија иза друштвених мрежа, холивуда, фармацеутског, војног и других лобија, је успела да преварама добију изборе и воде земљу ка највећој кризи од настанка.
    (Стрелац, 22. maj 2021 09:16)

    # Link komentara

  3. Jako losa levicarska analiza. Naime "psi" su uvek prisutni na obe strane, a Dimitrije Milic ne vidi da i na drugoj strani ima "pasa" koji se ne slazu sa "idejom" da USA postane SSSR. Zapravo Trampu treba da ukloni dva "psa" Romney i Cheney, a ostali ce se brzo prebaciti u Trampove pristalice, a to je vec takoreci gotova stvar. U svakom slucaju Amerika vise nikada nece biti ista ili je nece ni biti. Prosla su vremena Baraka Huseina Obame.
    (Milivoje, USA, 21. maj 2021 22:01)

    # Link komentara

  4. Nisu još naučili kako se to radi u Srbiji - izgubiš izbore, pretrčiš u stranku koja upravo dolazi na vlasti.
    Primera ima koliko hoćete, ali nije sad to tema...
    (Veliki brat, 21. maj 2021 21:49)

    # Link komentara