1. Poenta je da Kinezi već rade i da se industrija vraća u pogon. A da li su prikrivali podatke, pa kako da prikrivaš nešto što nemaš i oni su prvo morali da prouče sa čime imaju posla. Ne dešava se svaki dan da virus mutira, pa još i da počne da se prenosi sa čoveka na čoveka, pa onda da otkriješ da postoje i stelt mod kod njega, zarazan a bez simptoma, pa još i da je osoba zarazna i tri dana pre nego što pokaže simpotome, sve radi da osigura prenos. Kina je pred nepoznatim postuplia odgovorno. Ubila je štetočinu izolacijom, nije mu dala priliku da je jede. A sigurno nisu blesavi da daju podatke, pa da neko modelira širenje virusa, jer biološka oružja i dalje postoje. Te detalje neće dati niko i to ovde koriste za napad na Kinu. Verujem da su Kinezi rekli šta je trebalo. A zašto su pametne i sposobne zapadne vlade i institucije pogrešno procenile situaciju? Zbog Kineskih podataka ili svojih podataka i planova? Koliko se sećam prozivaše Kinu da ima mnogo mrtvih, a kada je trošila novac hvalili su njene mere, a onda su na to odlučili da se ne bore protiv virusa nego da ga preleže, verovatno da bi ponovo navalili na Kinu i bacili na kolena jer po prijavljenom broju obolelih Kina nema imunitet. Gospodo. Ko drugome jamu kopa sam u nju upada. Pošto je zapad taj koji je upao u rupu, ja bih rekao da ju je on i kopao. Sa vatrom se ne igra, sa virusima još manje.
    (logično, 2. april 2020 21:01)

    # Link komentara

  2. Pa šta i ako su lagali? Jel bi to promenilo nešto u očajnoj slici američkog zdravstva. Ne bi.
     (knez, 2. april 2020 15:11)

    # Link komentara

  3. Selo gori a baba se ceslja
     (Dani, 2. april 2020 10:32)

    # Link komentara

  4. Evo sad vidim, kad bi Srbi birali izmedju totalitarnog komunizma, gde vlada odredjuje sta je istina i sta ne, i kapitalizma, gde je rad vlade kontrolisan bezbrojnim vladinim i gradjansko-nevladinim telima, komunizam bi odneo 98% glasova. Vau. Sta su ti stare navike.
    (KPJ vas ceka iza coska, 2. april 2020 09:36)

    # Link komentara

  5. Da li prikrivaju ili ne nemogu 100% da tvrdim , ali jedna činjenica mi nešto govori. Firme sa kojima sarađujem u Kini rade , moje kolege u Kini idu na posao . ja ne idem , radim od kuce
    (Gagac, 2. april 2020 08:43)

    # Link komentara

  6. Kina je komunistička zemlja koja je efikasno mogla da zabrani kretanje, i uvede ostale mjere. Na zapadu to nije moguće jer svakoj babi treba posebno objasniti situaciju i zamoliti je da ne tuži državu.
     (una, 2. april 2020 08:22)

    # Link komentara

  7. Komunjare....
     (Rajko, 2. april 2020 08:09)

    # Link komentara

  8. Lupetanja Vašingtonskog režima. Bolje bi bilo da režima pazi kako mu živi srednja klasa.... topi se i nestaje u glibu niže klase.
    (Metar i vitezov oklop, 2. april 2020 08:07)

    # Link komentara

  9. Na svim socijalnim mrežama, pogotovo šaljivim, SAD su predstavljene kao zemlja trećeg sveta i to ih toliko boli da svaki dan moraju da plasiraju ovakve ili slične vesti. Sve pare su gurnuli u naoružavanje radi svetske dominacije i sada se osećaju nedostaci u ostalim sektorima kao što je zdravstvo. Mada ih realno zabole, Trampu i sličnima ovo dođe idealno za čišćenje siromašne populacije.
    (Anonimus, 2. april 2020 08:07)

    # Link komentara

  10. Za brojke se slazem. Po podacima sakojima se barata, prvi zaraneni u kini se pojavio u novembru a oni do januara nisu imali pojma sta se desava (hapsili lekare koji su upozoravali zbog navodnog surenja panike itd). Znaci vise od mesec dana im se virus sirio bez kontrole a sveli su na 3.500 mrtvih?

    Za drugi deo, kako se Sidjiping seta bez maske da bi pikazao superiornost u odnosu na zapad...to samo govori koliko su amerikanci bolesni u svojoj zelji da dominiraju svetom u svemu (pobednik nba lige nije nba sampion nego "svetski sampion") ...i siguran sam da bi oni ne nosenjem maski dokazivali svetu kako su najbolji
     (Marko, 2. april 2020 08:06)

    # Link komentara

  11. Kad pogledaš mere i način kako su se borili sa virusom, Kina je 100 godina ispred zapada! Zapad je posatao sodoma i gomora modernog doba!
    (Vladimir, 2. april 2020 08:05)

    # Link komentara

  12. Da, možda, ne. Zašto je uopšte bitno gospodo Amerikanci? Imate već preko 20 mrtvih na milion ljudi, trebalo bi se pozabaviti time....
     (A3-5, 2. april 2020 08:00)

    # Link komentara

  13. Taktika Kine kao novog lidera i pad jedne Imperije za pola godine. Kakva taktika. prikazivaće se kroz istoriju kao idealni.
     (Fan a ne fen, 2. april 2020 07:56)

    # Link komentara