1. Ko na dve stolice sedi, boli ga... briga. (Mile, 06. decembar 2019 13:42) A ko sedi na dve stolice? Pokret Dveri to ne radi, oni nikada nisu krili da svoje antinatovske i evroskeptične stavove, a sa druge strane uvek su govorili da su rusofilska organizacija.
     (muddy, 7. decembar 2019 09:17)

    # Link komentara

  2. Na svetu je danas najteže ostati normalan, odnosno : priznati Izrael,Palestinu,Španiju ,Kataloniju, Baskiju,Ukrajinu,Rusiju,Indoneziju,Maroko,Srbiju, Kosovo*,R. Srpsku,BiH,Kipar...!?
     (Greten, 7. decembar 2019 05:03)

    # Link komentara

  3. Možda bi najbolje bilo da Krim dobije neki poseban status, veliku autonomiju i od Rusije i Ukrajine. Da na njega polažu pravo i Rusija i Ukrajina. Napraviti neku vrstu bescarinske zone. Rusko-Ukrajinski Hong Kong. Demilitizirana zona. Usredotočiti se na turizam i privredu. Ali, poznavajući nas Slavene i naš inat i tvrdoglavost, takvo nešto nije moguće a moglo bi biti dobrobit za obje države a naročito Krim.
     (Arminowski, 7. decembar 2019 00:18)

    # Link komentara

  4. aman ne mesajte se vise gde nista dobro ne moze da izadje po nas.
     (stanislav, 6. decembar 2019 22:20)

    # Link komentara

  5. Zasto Srbija odugovlaci sa priznavanjem Krima ? Dosta vise.
    (Milo, 6. decembar 2019 17:21)

    Mozda zato sto Ukraina jos uvek NE PRIZNAJE Kosovo. Al' ne verujem da Rusiji (ne)priznavanje Republike Krima kao sastavnog dela Ruske federacije od strane svetske "sile" Srbije postavlja neki problem.
    (he he he, 6. decembar 2019 21:30)

    # Link komentara

  6. Kakva skandal, pa nije ovo prva poseta ruske delegacije, u čijem sastavu su dotični poslanici sa Krima, a nadam se ne i poslednja. Ne znam čemu toliko pompe, kada se zna da je ova ruska delegacija bila u posetama po ostalim evropskim državama i da je Krim ugostio nekoliko delegacija zemalja članica EU. U svetlu mnogobrojnih afera, koje nas potresaju poslednjih nedelja, ovo vidim kao skretanje pažnje javnosti. Pokret Dveri je od osnivanja, pre 20 godina, do danas ostao dosledan svojim konzervativno-hrišćanskim, desničarsko-nacionalnim, antinatovskim i rusofilskim stavovima. Nisu promenili ideologiju niti se stide što su rusofili i što imaju bratske odnose sa vladajućom Jedinstvenom Rusijom,zbog čega su često bili u posetama Moskvi i primali ruske delegacije, mnogo pre nego što su postali parlamentarna partija(2016). To je retkost na srpskoj političkoj sceni i slagali se ili ne sa njihovom politikom to se mora poštovati. Mada zadnjih godina konzervativno-desnočarsko-populistički stavovi su trend u Evropi. Jedina sličnost između Kosova i Krima je što je u oba slučaja prekršeno međunarodno pravo. Razlika je u tome što je Krim na demokratskom referendumu vraćen matici, bez ijedne žrtve, dok je Kosovo vojnom agresiji oteto Srbiji. To nije jasno samo Nato lobistima i evrofanaticima.
     (sahalin, 6. decembar 2019 21:12)

    # Link komentara

  7. Krim je više problem ruske bezbednosti, nego htenje za teritorijalnim proširenjem. Da je kojim slučajem Krim ostao u sastavu Ukrajine Rusiji bi bio praktično zatvoren izlaz iz Crnog Mora, a zna se ko se nameračio da ga zaposedne. Ovako je poklon povučen i više neće biti ukrajinski koliko god to zlobno zvučalo.
    (Hogar, 6. decembar 2019 20:41)

    # Link komentara

  8. Pijani brod, ili srpska diplomatija, nastavlja da glavinja.
    (Trivun, 6. decembar 2019 18:20)

    # Link komentara

  9. Интересантно.. Човек се до пре годину дана звао Олександар Александрович. А сад је променио и презиме?
    (АммА, 6. decembar 2019 18:16)

    # Link komentara

  10. Mi ne znamo šta hoćemo. Podržavamo celovitost Ukrajine ali Rusija nam je prijatelj
    Podržavamo Izrael ali i palestinci su nam prijatelji
     (Marinko, 6. decembar 2019 18:06)

    # Link komentara

  11. Zasto Srbija odugovlaci sa priznavanjem Krima ? Dosta vise.
    (Milo, 6. decembar 2019 17:21)

    # Link komentara

  12. Stiže za naplatu rusko savezništvo ili već kako se to zove.
    (daće bog, 6. decembar 2019 17:13)

    # Link komentara

  13. Nikad ne priznati Krim. Ukrajina je bratska zemlja.
     (Janko, 6. decembar 2019 16:50)

    # Link komentara

  14. Cela Ukrajina a ne samo Krim su uvek bile Ruske teritorija.
    (domacin, 06. decembar 2019 15:59)

    Malo joj što je i sad najveća pa eto da još malo uzmu okolo....
    (Bosanac, 6. decembar 2019 16:40)

    # Link komentara

  15. Sta ce uopste ta delegacija ovde? Ko ih je pustio da dodju? Koja je uopste svrha njihove posete? Ukrajinci nisu dali fudbalskoj reprezentaciji Kosova da uopste udje u njihovu drzavu, vec se mec igrao na neutralnom terenu.
    (Milan, 6. decembar 2019 16:35)

    # Link komentara

  16. Što se mene tiče svako ima pravo na otcepljenje, ako narod koji živi tamo tako želi
    (Doktor drmr, 6. decembar 2019 16:33)

    # Link komentara

  17. Mislim da je neko pušten nek ga reka nosi.
    (Klempavi, 6. decembar 2019 16:29)

    # Link komentara

  18. Ja krim priznajem kao neotudjivi deo RF !
    (monty, 6. decembar 2019 16:19)

    # Link komentara

  19. Kako je krenulo,uskoro ćemo dobiti novi zid sankcija i izolacije. Očigledno je da je većini naroda više stalo do teranja inata nego do sopstvenog blagostanja. Eto vam Putin i Lukašenko, mi ostali ćemo napustiti našu domovinu koja je zauvek uništena od zla nacionalizma.
    (Vlada, 6. decembar 2019 16:17)

    # Link komentara

  20. Gde je Boško tu je zabava
     (Wudy, 6. decembar 2019 16:08)

    # Link komentara

  21. Ja sam za NATO
     (profesor u penziji, 6. decembar 2019 16:03)

    # Link komentara

  22. Cela Ukrajina a ne samo Krim su uvek bile Ruske teritorija.
    (domacin, 6. decembar 2019 15:59)

    # Link komentara

  23. Dosadni ste vise sa tom floskulom da nasi ne idu u Rusiju da rade nego na Zapad. Sve to stoji, i vise plate i bolji standard ali kada se govori o saradnji sa drugim drzavama tu se gleda koja se sila na medjunarodnoj sceni zalaze za nase interese a koja radi direktno protiv nasih interesa. Dok Rusija i Kina daju punu podrsku nasoj drzavi, ulazu veta i bore se za nase interese ja sam za to da sa njima imamo najbolju saradnju i tacka. Ionako unipolarni svet prestaje da postoji, Kina je sve mocnija i tek ce biti u narednih 10-20 godina, bice bez premca. Rusija se uzdigla poslednjih desetak godina i to pokazuje na medjunardnoj sceni i uz Kinu za njih nece biti zime.
     (Mare, 6. decembar 2019 15:58)

    # Link komentara

  24. ma njihova stvar,nek resavaju bez nas,ni u ludilu ne mozemo reci da je krim rusija,vec deo ukrajine.kosovo je pokrajina Srbije okupirana od nato i ovk
     (ns boy, 6. decembar 2019 15:58)

    # Link komentara

  25. Ukrajina čak ne priznaje ni pasoše Kosova, dok ih Rusija priznaje. Ovo u naslovu je više hir Boška Obradovića koji je opozicioni političar.
    (Toxic, 6. decembar 2019 15:51)

    # Link komentara

  26. Svi Ukrajinski prijatelji su nasi neprijatelji,tu je problem.
    (komsija, 6. decembar 2019 15:51)

    # Link komentara

  27. Čim Zapad prizna aneksiju Krima, Putin će zauzvrat da prizna Kosovo. I to sa lakoćom kao što je sa lakoćom povukao ruske vojnike sa Kosova. Valjda su mu važniji odnosi sa Zapadom koji puni ruski budžet od Srbije koja će uvek biti ruska saveznica, bez obzira što Moskva učinila.

    Onima koji govore da Rusija nije ništa otela, treba reći da se prema međunarodnom pravu priznaju zadnje ukrajinske granice, a ne predzadnje kad Krim nije bio u sastavu Ukrajine. Uostalom, i sama je Moskva priznala sovjetske granice Ukrajine kad je Kijev proglasio nezavisnost.

    Kad bi se pak priznavala predzadnje granice, onda bi i današnje granice na Balkanu izgledale drugačije, pa bi tako na primer Sutorina bila u BiH, Kotor u Hrvatskoj, Subotica u Mađarskoj, a Pula u Italiji.
    (Ren (Srbin koji se školovao u Hrvatskoj, pa katkad piše hrvatskim), 6. decembar 2019 15:50)

    # Link komentara

  28. Ne mesati se tu previse mali smo i nebitni. Svakako smo svi uz Rusiju ali moraju i Rusi da nas razumeju u ovom slucaju.
     (Joca, 6. decembar 2019 15:40)

    # Link komentara

  29. Nije to republika Krim, već sastavni deo Rusije. Kako su ušli u zemlju ako Srbija ne smatra Krim delom Rusije??
     (apolo, 6. decembar 2019 14:50)

    # Link komentara

  30. Ovo je situacija gde bi naši političari mogli da ispadnu mudri, ali čisto sumnjam da će to i biti.Mi treba oprezno da se oslanjamo na bližu saradnju sa Rusijom, no Ukrajina i njen narod su nam isto prijateljski i to u kakvim su onim problemima sa Rusijom nije i naš problem.To što Ukrajinci šuruju sa Amerikancima je posledica nažalost njihove zaluđenosti koja izgleda polako zahvata i nas, šta da kažem, fali i njima i nama malo pameti da shvatimo da nemamo bližih od Rusa.No, degutantno je ponašati se kao što se recimo ponaša Boško Obradović i praviti od Ukrajinaca neke neprijatelje i dodvoravati se krimskim delagacijama.Neka dođu te delegacije u Srbiju, time se nećemo zameriti Rusima, nek se uspostavi i neka ekonomska saradnja, ali neka sve to ide nekim posebnim, drugačijim kanalima.Naši zvaničnici treba da se uzdržavaju susreta sa dotičnima, taman neka prepuste opoziciji tu čast.E to je recimo mudra politika.
    (Marko, 6. decembar 2019 13:41) # Link komentara

    Nemamo blizih od Rusa, je li? A jesu li nam deca koja odlaze iz drzave u Rusiji ili na zapadu, je li u Rusiji najveca dijaspora Srbije, da li sa Rusijom imamo najvecu ekonomsku saradnju, ili sa EU, da li smo u okruzenju Azije, ili drzava EU....Pa nama su Budimpesta i Bec na par sati voznje autom, a Vi nas ubedjujete da je nama Rusija najvaznija. Pobogu covece!
    (M. Radosavljevic, 6. decembar 2019 14:49)

    # Link komentara

  31. Mi sami ne razumemo sopstveni spoljnu politiku. Pa pgledajte ko nam je ministar. Polupijani klovn, koji ne zna ni jedan strani jezik.
    (baki, 6. decembar 2019 14:29)

    # Link komentara

  32. najbolje da se dogovorimo, Ukrajina priznaje Kosovo, Srbija Krim u sastavu Rusije
    (seljadin, 6. decembar 2019 14:18)

    # Link komentara

  33. Moramo paziti jer ni Ukrajina nije priznala Kosovo i stav Ukrajine je da je Kosovo Srbija.
    (Trajko, 6. decembar 2019 14:10)

    # Link komentara

  34. Kao gradjanin Srbije, u ovom slucaju dajem podrsku Ukrajini.
     (Sky86, 6. decembar 2019 14:10)

    # Link komentara

  35. Rusija postala gora od SAD.Sta je civila ubila u Siriji i otvoreno je rekao Putin da ce Turska porlati milione migranata u Evropu a Srbija je u Evropi.
     (Marina, 6. decembar 2019 13:57)

    # Link komentara

  36. Opaaa! Nešto se krčka.
     (SkankHunt42, 6. decembar 2019 13:57)

    # Link komentara

  37. Ajde Srbi klonite se vise te Rusije.
    (Daniel, 6. decembar 2019 13:57)

    # Link komentara

  38. Nebi me cudilo da pod dirigentskom palicom onog gutlavog pucaju sebi u noge kao i dosad sto su radili
     (Haris, 6. decembar 2019 13:53)

    # Link komentara

  39. vise sam za Ukrajinu nego Rusiju.
     (frank_castle, 6. decembar 2019 13:50)

    # Link komentara

  40. Nisam još siguran kako ali i ovo ćemo da odigramo na našu štetu, kao i sve ostalo verovatno uz ovacije naroda..
    (Realpolitik, 6. decembar 2019 13:48)

    # Link komentara

  41. Nema nikakvog skandala
    kakav glup naslov
    (Slepac Vidoje, 6. decembar 2019 13:46)

    # Link komentara

  42. jel a kosovo?
     (ledenjak, 6. decembar 2019 13:45)

    # Link komentara

  43. Svet postaje sve komplikovaniji. Nije lako danasnjim politicarima
    (Saša, 6. decembar 2019 13:45)

    # Link komentara

  44. Potpuno realno. Nema nista da se doda ni oduzme.
    (goran, 6. decembar 2019 13:45)

    # Link komentara

  45. Ko na dve stolice sedi, boli ga... briga.
    (Mile, 6. decembar 2019 13:42)

    # Link komentara

  46. Dvostruki standardi.
    (Neo, 6. decembar 2019 13:42)

    # Link komentara

  47. Ovamo govorimo da je Kosovo Srbija, a neko zeli da se sastane sa predstavnicima okupirane ukrajinske teritorije. Pitanje je samo, da li je nama i dalje Kosovo Srbija?
    (Lala na kvadrat, 6. decembar 2019 13:42)

    # Link komentara

  48. E ovo bice vrlo interesantno da se prati!
    (Laki Luk, 6. decembar 2019 13:41)

    # Link komentara

  49. Ovo je situacija gde bi naši političari mogli da ispadnu mudri, ali čisto sumnjam da će to i biti.Mi treba oprezno da se oslanjamo na bližu saradnju sa Rusijom, no Ukrajina i njen narod su nam isto prijateljski i to u kakvim su onim problemima sa Rusijom nije i naš problem.To što Ukrajinci šuruju sa Amerikancima je posledica nažalost njihove zaluđenosti koja izgleda polako zahvata i nas, šta da kažem, fali i njima i nama malo pameti da shvatimo da nemamo bližih od Rusa.No, degutantno je ponašati se kao što se recimo ponaša Boško Obradović i praviti od Ukrajinaca neke neprijatelje i dodvoravati se krimskim delagacijama.Neka dođu te delegacije u Srbiju, time se nećemo zameriti Rusima, nek se uspostavi i neka ekonomska saradnja, ali neka sve to ide nekim posebnim, drugačijim kanalima.Naši zvaničnici treba da se uzdržavaju susreta sa dotičnima, taman neka prepuste opoziciji tu čast.E to je recimo mudra politika.
    (Marko, 6. decembar 2019 13:41)

    # Link komentara

  50. Требало би заузети став према Криму онакав какав ми очекујемо да Украјина и друге државе заузму према Космету. Дакле неутралан став и да подржимо мир и међусобни дијалог у циљу решавања кризе. Дакле не стајемо ни на једну страну него заговарамо мир и дијалог у циљу бољег живота људи који тамо живе.
     (Томислав, 6. decembar 2019 13:39)

    # Link komentara

  51. Svaka cast Vladi, nema s kime nas nisu posvadjali. Malo malo, neki skandal!
     (SG, 6. decembar 2019 13:29)

    # Link komentara

  52. Bravo za ukrajinskog ambasadora. Dosta sa našom dvoličnom politikom.
     (Dorćolac subotar, 6. decembar 2019 13:28)

    # Link komentara

  53. Gubernija smo.
    (ovde, 6. decembar 2019 13:27)

    # Link komentara

  54. U pravu covek 100%
    (Mrzoje, 6. decembar 2019 13:26)

    # Link komentara

  55. Ma stvarnoooo? Juuuu a Kosovo obilaze razne delegacije i još se ne libe da drže lekcije Stbiji uz otvorene pretnje i ucene. Rusija je samo pripojila ono sto je neko bez pitanja uzeo i poklonio drugima!
    (Fikus, 6. decembar 2019 13:26)

    # Link komentara

  56. Priznamo Krim i odrekli smo se Kosova.
    (Ogorčeni, 6. decembar 2019 13:21)

    # Link komentara

  57. I šta sada? Ćorsokak.
    (???, 6. decembar 2019 13:19)

    # Link komentara

  58. ako smo pricipijelni ne bi trebalo da se sastameno sa predstavnicima krima. ako to ipak uradimo onda nam dzabe sva diplomatska halabuka koju dizemo zbog kosova. nismo je vredni. mada mi kakve smo kurve rusima bismo i govno pojeli samo da im se uvucemo u dupe.
     (nemke, 6. decembar 2019 13:19)

    # Link komentara

  59. Eee, kad bi smo mi imali spoljnu politiku!
     (xy, 6. decembar 2019 13:18)

    # Link komentara

  60. Srbija ne može da utiče na sastav ruske delegacije, a sve nesporazume između Ukrajine i Rusije neka rešavaju sami među sobom.
    (Hamlet, 6. decembar 2019 13:15)

    # Link komentara

  61. Zbog Rusa ćemo se posvađati sa kompletnom planetom.
    (Saguenay, 6. decembar 2019 13:11)

    # Link komentara

  62. Kako pravimo neprijatelje gde ih nema, čista magija. Nemamo ih dovoljno, izgleda..
     (Krle, 6. decembar 2019 13:11)

    # Link komentara