1. Srbija nije imala vojsku u Srebrenici. To ni haški tribinal nije utvrdio. Zašto bi država Srbija bila odgovorna!?
     (Аhtung, 19. jul 2019 13:10)

    # Link komentara

  2. Po meni je odgovornost Holandije možda i najveća. Srbi i Muslimani su bili u ratu ,ubijalo se na sve strane . Holanđani su bili tamo da zaštite ljude ,ali nisu uradili ništa ,čak su ih isterali napolje. Imate dva boksera i sudiju koji ne reaguje na napad posle gonga . Sudija 50% kriv za posledice .
     (pejo, 19. jul 2019 12:30)

    # Link komentara

  3. Međunarodna naučna konferencija „Srebrenica – stvarnost i manipulacije“, na kojoj je prezentovano 48 referata 52 autora i koautora, od kojih je 16 sa prostora izvan područja bivše Jugoslavije (Rusija, SAD, Engleska, Francuska, Austrija, Holandija, Portugalija, Švajcarska i Bugarska), predstavlja naučno-stručni nacionalni projekat, čiji je osnovni cilj utvrđivanje istine o događajima u i oko Srebrenice u proteklom građanskom ratu u Bosni i Hercegovini.

    Snagom argumenta razobličena je neosnovanost optužbi i presuda usmjerenih protiv srpskog naroda u namjeri da mu se pripiše krivica i odgovornost za navodni genocid nad bošnjačkim stanovništvom Srebrenice tokom jula 1995. godine.

    Osvijetljen je i činjenično sagledan istorijski kontekst zločina i pogroma nad srpskim narodom u Srebrenici tokom Prvog i Drugog svjetskog rata, ali i posljednjeg građanskog rata u Bosni i Hercegovini u periodu 1992 – 1995. godina, kada je u Podrinju stradao veliki broj srpskog civilnog stanovništva.

    Broj od 3.267 srpskih civilnih žrtava u Podrinju opominje na potrebu objektivnosti.
    (Marinos, 19. jul 2019 12:29)

    # Link komentara

  4. Ova neupućena žena ne zna šta priča.
    (Grrrdan, 19. jul 2019 12:22)

    # Link komentara

  5. "Zato kažem da je pravda delimično zadovoljena."

    Ja sam misljenja da pravda uopste nije zadovoljena.

    За 3.267 srpskih civilnih žrtava (imenom i prezimenom) koje su tokom ratnih sukoba u Podrinju 1992-95. godine ubile oružane snage Armije RBiH pod komandom Nasera Orića niko nikada nije odgovarao.

    Želim da ukažem da su Srbi stradali kao ostali i da za njih tražim ravnopravan tretman - ravnopravan prema svim žrtvama i svim zločincima.

    Sa ovakvom slelektivnom pravdom nećemo daleko stići

    Suočavanje sa prošlošću i ratnim zločinima svih je neophodno, jer ako to ne uradimo ratovaće naša deca i unuci, što nikako ne bi voleo da se desi.
    (fk, 19. jul 2019 12:17)

    # Link komentara

  6. Da li stradanje jednog naroda veće ako se ne priča o zločinama istog par meseci ranije, na istom mestu?
    (Pavle, 19. jul 2019 11:45)

    # Link komentara

  7. Ma sve puca od objektivnosti...A hrabrost holandskih vojnika je za udžbenike.
     (Mirko, 19. jul 2019 11:29)

    # Link komentara